Norges største sag om fiskedumping starter i ting-retten i dag

Norges største sag om fiskedumping starter i ting-retten i dag

Den mest omtalte fiskedumpings-sag i Norge til dato, starter i dag i Lofoten Tingret. Sagen vakte stor opmærksomhed, da en videofilm viste hvorledes små fisk, først blev knust til suppe ombord på Røkke Trawleren ”Hekktind”, for siden at blive smidt tilbage i Barentshavet.
Sagen blev ikke mindre beskæmmende for nordmændene, da det viste sig, at der om bord på trawleren, samtidig med fiskedumpningen, befandt sig en norsk fiskeinspektør, som forholdt sig tavs og undlod at indberette ulovlighederne. Derimod var det de ansatte om bord der med video filmen, satte fokus på sagen.

Knut Inge Myklebust Politiadvokat ved Midtre Hålogalands politidistrikt ser med stor alvor på sagen, da den med en utroværdig fiskeinspektør, sætter hele den norske fiske forædlings-industri i dårligt lys og branchens troværdighed under pres.

Anklagemyndighederne fremlagde, efter grundig efterforskning og på baggrund af videofilmen, et anklageskrift med bødeforlæg på 870.000 Nkr til Nordland Havfiske (red. Senere Aker Seafoods)

Rederiet vil under sagen, indkalde en del vidner der stiller spørgsmålstegn ved ægtheden af videofilmen – spørgsmålet her er om udsmidet er et såkaldt registreret udsmid. Dette spørgsmål samt bødens størrelse og ikke mindst værdien af fangsten, er det retten skal tage afgørelse om de næste par dage.

I tilfælde af dom, risikerer rederiet og skipperen straf i form af bøder og inddragning af fangsten samt at miste fiskerettighederne for trawleren ”Hekktind” i syv måneder. Det er i givet fald den strengeste straf der nogensinde er givet for fiskedumpning i Norge.

Kilde: Nrk.No.Nordnytt
FiskerForum.com