Nordjysk bekymring om Brexit

Nordjysk bekymring om Brexit

Storbritanniens udmelding af EU og konsekvenserne heraf, specielt på fiskeriområdet, har affødt at Hjørring Erhvervscenter, Hjørring Kommune og Hirtshals Havn nu arrangerer et lokalt Brexitmøde mandag den 28. maj i Vendsyssel teater.

Der er ikke lagt op til hverkend et morskabs- eller underholdningsteater på denne scene, men istedet er der indbudt til et dybt seriøst og et erhvervsfagligt program, hvor blandt andet Danmarks tidligere ambassadør i London og ved EU, fhv. Departementschef og ambassadør Claus Grube, vil under et dialogmøde gennemgå de spørgsmål som de fleste sidder med tilbage, når briterne til næste år til marts forlader EU.

Spørgsmål som:

  • Hvad sker der egentlig den 30. marts 2019, når briterne træder ud af EU.
  • Hvad bliver de fremtidige handels- og samarbejdsvilkår med Storbritannien.
  • Hvad betyder det for Danmark, dansk eksport, dansk fiskeri og landbrug.

Spørgsmålene er selvfølgelig forskellige og rigtige mange. Så bedste chance for at få et kvalifiserede svar, håber arrangørerne vil tiltrække mange Brexit-interesserede til mødet på Banegårdspladsen i Vendsyssel teater i Hjørring.

Det haster, for om mindre end 1 år forlader Storbritannien EU som medlemsland. Det er nu gået næsten 2 år siden den britiske folkeafstemning i juni måned 2016 chokerede det øvrige EU, så en klarhed over hvilke konsekvenser udmeldingen får, presser sig mere og mere på.

Storbritannien og Brexitforhandlerne arbejder stadig på en overgangsløsning for briternes udtræden af EU, hvor målet for begge parter er en fornuftig overgangsordning, med lempelige udtrædelses-betingelser til udgangen af 2020.

Intet er derfor sikkert endnu, så opfordringen fra arrangørerne er, »kom med et oplæg og deltag efterfølgende i dialogmødet med Claus Grube.«

Tilmelding er nødvendig og gerne senest den 24. maj 2018 på hjemmesiden www.hjec.dk