»Nesejenta« har igen kølen nedad
Fotograf Henning Hansen

»Nesejenta« har igen kølen nedad

Den Kæntrede norske garnbåd »Nesejenta«, er igen på ret køl, lidt skrammet og bulet samt godt trykket, efter en pludselig »turn over« i farvandet ud for Hanstholm Havn sidste torsdag.

Nesejenta
Fotograf PmrA

Båden flyder nu og er i ellers fin og hel stand, efter nogle dage under vand. En lang weekends arbejde har nu rettet op på det og man har nu fået kranede den 35 meter lange »Nesejenta« rundt, så den igen har vand under kølen.

De sidste dage har den norske garnbåd, været noget af et tilløbsstykke på havnen i Hirtshals. Mange bilister har kigget forbi, for at følge med i det ret så usædvanlige arbejde med at få vendt og tømt den 50 mio kroner dyre norske nybygning.

Det var under bugsering fra Gdansk i Polen, at båden af endnu uforklarlige årsager, kun fem sømil fra Hanstholm Havn havarerede. Den blev efterfølgende slæbt til Hirtshals Havn af Svendborg Bugsering / NH Towage A/S der også havde bugseringsopgaven fra Polen.

Der foreligger fortsat ingen forklaring på det pludselige havari i næsten magsvejr i Skagerrak. Men man må forvente at en søforklaring / forsikrings-sag vil kaste lys over denne del af sagen.

 

Nesejenta