Laksemilliarder ruller ind og investeringerne øges

Laksemilliarder ruller ind og investeringerne øges

Det færøske fiskeriselskab Bakkafrost, har i følge Berlingske Business, sidste år oplevet at selskabet fik en rekordhøj omsætning og indtjening.

Den fremadstormende lakseproducent fra Færøerne, fortsætter selskabets vækstrate, der sidste år gav en omsætning på 3,2 milliarder kroner og et overskud efter skat på 1,3 milliarder.

Der er nærmest tale om en laksefest, som ingen konkurrenter kan følge med i, hverken de 10 største børsnoterede selskaber i Norge og Chile, som Aqua Chile og Marime Harvest samt Lerøy og Salmar. Bakkafrosts omkostningsstyring finder ikke sin lige i branchen og med de store investeringer som det færøske fiskeriselskab netop har foretaget i ny forældlingsfabrik på Færøerne og nyinvestering i flere nye både samt ikke mindst firmaets effektive metode mod lus i laksene, hvor omkostningsniveauet kommer endnu længere ned, lægger Bakkafrost markant og yderligere afstand til konkurrenterne.

Bakkafrost har branchens bedste indtjening pr. kilo laks.

Sidste nye investering er et service fartøj

Bakkafrost`s nyeste investering er et fartøj der er navngivet efter en af brødrene, Roland, der grundlagde firmaet tilbage i 1968. Servicefartøjet bliver udstyret til at foretage serviceaktiviteter i laksefarmene med blandt andet aflusningsanlæg med lunkent havvand til behandling mod havets lus, uden brug af kemikalier.

Det indkøbte fartøj har en længde på 71,90 meter og en bredde på 16,00 meter samt en hovedmotor på 4072 KW.