Køber springer fra handlen med industritrawler

Køber springer fra handlen med industritrawler

Fiskeskipper Valter Vendelbo med industritrawleren HM 292 »Kirstine Vendelbo« forklarer overfor FiskerForum, at rygterne om en snart forestående handel med det kun fem år gamle industrifartøj i dag endeligt er blevet skrinlagt.

Køber har meddelt Valter Vendelbo, at man alligevel ikke har fundet en løsning, så overtagelsen af fartøjet er aflyst.

Fartøjet har ellers haft en fantastisk historik med 7.800 tons tobis fanget kystnært i år. Nogle af de landede proteinfisk er gået til industrien og andre igen til minkfoder.

Men det har helt klart været en tobis sæson der har været helt fantastisk og historisk god, efter Valter Vendelbos mening. Det er blevet til forholdsvis mange landinger i det forløbne kvartal, da HM 292 »Kirstine Vendelbo« i en parentes bemærket »kun« har kapacitet til 245 tons. Heldigvis er tobisen overvejende fanget ud for Hanstholm og Hirtshals, forklarer fiskeren fra Hanstholm videre, og henviser dog til nogle enkelte afstikkere længere vestover i starten af sæsonen.

Valter Vendelbo fortsætter med industrifiskeriet efter brisling og har officielt overfor FiskerForum ønsket ro om sagen og fortæller at man indtil videre sætter salget af trawleren i bero.

FiskerForum.dk