Afregning tilbageholdes efter formodning om ulovligt tunfiskeri

Afregning tilbageholdes efter formodning om ulovligt tunfiskeri

Paragrafrytteri eller bureaukratisk ordkløveri vil mange måske nok mene, efter et svensk fartøj der har landet to store tun til auktionen i Hirtshals, har fået afregningen på næsten 60.000 kroner tilbageholdt, indtil en afgørelse i EU skal afklare om Tunen er fanget som bifangst eller hovedfangst.

Forklaringen er den enkle, at to svenske fartøjer sammen fiskede sild 20 sømil Nord for Skagen, og som bifangst her fik man to kæmpetun i nettet. Èn på 221 kilo og én på 175 kg og efter tunene var kommet ombord på den ene svenske båd, fortsatte den anden fiskeriet, med begges fangster af sild, og den ene trawler satte kursen til Hirtshals.

»Forbrydelsen« består i at man ved losningen af de to store tun fra den svenske båd, kun havde tun ombord og ingen sild. Spørgsmålet er derfor, betegnes denne landing som værende en hovedfangst og ikke bifangst, er det ulovligt fiskeri i henhold til EU reglerne. Derfor blev afregningen på næsten 60.000 kroner tilbageholdt, indtil sagen har fundet sin afklaring ved EU.

Afgørelsen bliver derfor af allerstørste vigtighed for de svenske fiskere, der således har udsigt til enten en indbringende afregning eller en dyr bøde.

Du kan læse mere om historien her på Flaskeposten.nu