Kinesisk fiskearmada søger nye fiskefelter, efter Kina har overfisket egne bestande

Kinesisk fiskearmada søger nye fiskefelter, efter Kina har overfisket egne bestande

Tilfælde hvor Kinesiske skibe bliver opbragt for ulovligt fiskeri stiger og flere fartøjer fra det asiatiske land, er gennem de sidste par år, taget med lasten fuld af både sjældne og truede fisk og hajer.

I det beskyttede havområde omkring Galapagos Archipelago,

der på grund af stedets helt unikke økosystem, biologiske mangfoldighed samt Øens sjældne bestande af blandt andet hajer, er optaget på UnescoR17;s Verdensarvsliste og dermed totalt fredet, blev der ifølge BBC News i sidste uge opbragt et kinesisk fiskefartøj med 300 tons fredede og beskyttede fisk og hajer.

Og netop hajer, var målet for det kinesiske fartøj »Fu Yuan Yu Leng 999«, der i fangsten havde de frede hammerhajer og silkehajer. Besætningen fra det kinesisk fiskefartøj sidder nu fængslet og spærret inde på øen San Cristobal i Ecuador, for omfattende fangst af fredede hajarter i det 130.000 kvadratkilometer store beskyttede nationalpark omkring Galápagos-øerne.

BBC News skriver videre, at besætningen ombord på det kinesiske fartøj, hver risikerer domme op til tre års fængsel for fiskeriet.

Galápagos-øerne ligger 1.000 km. vest for Sydamerikas kyst. De isolerede øer udgør et unikt økosystem og havet rummer verdens største forekomst af hammerhajer. Arten er beskyttet, men truet af ulovligt fiskeri. Hammerhajens finner bruges bl.a. til hajfinne-suppe. 

Du kan læse hele artiklen fra BBC News her (engelsk)