Juleferie sætter en stopper for årets industrifiskeri.

Juleferie sætter en stopper for årets industrifiskeri.

Modtagestop, begrundet med planlagt ferie, stopper et ellers godt industrifiskeri. Fabrikkerne er igen klar fra d. 3.januar 2011.
Alle tre danske fiskemelsfabrikker har planlagt modtagestop af industrilaster efter d. 21. december – dermed har virksomhederne d. 22. og 23. december til at få produktionen kørt færdig og afslutningsvis frostsikre produktionsanlæggene, inden personalet går på velfortjent juleferie.

For industrifiskerne betyder det også tidlig jul – og selv om året på flere måder har været godt, er der fortsat uopfiskede kvoter – bl.a. brisling i de indre farvande.

Og netop herfra er der fortsat gode fiskedage. Fra områderne ved Samsø, nord for Fyn og fra farvandet mellem Als og Ærø meldes der om store dagsfangster af brisling.

For skipper Bo Kirkeby og RI 357 ”Kirkeby” er det første brisling sæson i de indre farvande. Mandag fiskede skibet sønden for Samsø og lander i løbet af aftenen 60 tons i Kerteminde havn. Bo Kirkeby er generelt tilfreds med fiskeriet, og har også forståelse for, at mel fabrikkerne vælger at holde julelukket.

Sammen med besætningen vil han nu overveje, om der skal holdes juleferie, eller om nogle af hverdagene mellem jul og nytår skal bruges til tungefiskeri. Tungepriserne er generelt gode, men for at komme i gang, skal der udføres et større arbejde i forbindelse med udskiftning af grej.

”Kirkeby” og andre fartøjer, som fra starten af 2011 satser på industrifiskeriet, kan levere råstof til fiskemelsfabrikkerne straks fra årets begyndelse. Fabrikkerne har meldt sig klar fra mandag d. 3. januar. I Hanstholm startes der dog først op d. 11. Januar, grundet ombygningsarbejdere i produktionen.