Første spadestik til ”århundredets skipperskole”

Første spadestik til ”århundredets skipperskole”

Omkring 100 interessenter var i går vidne til første spadestik på den frosthårde og snefyldte grund, hvor Skagens nye skipperskole skal opføres.
Dagen var fyldt med taler bl.a. fra borgmester i Frederikshavn Kommune, nordjyske folketingsmedlemmer, Danmarks fiskeriforeningsformand, forstander og bestyrelsesformand. Efter spadestikkene blev en reception for fremmødte afholdt på Restaurant Pakhuset.

Forstander Jørgen Chr. Jensen og bestyrelsen har valgt at kalde Skagens kommende skipperskole for ”århundredets skipperskole”. Og tegningerne af skolens nye lokale indikerer også en nyskabende og maritimt design som hører til sjældenhederne. Arkitektfirmaet Aart Architects A/S i Århus og Torben Skovbjerg Larsen står bag tegningerne på projektet, som tager udgangspunkt i tre elementer: havet, skibet og navigationen.

”Det har været en hård kamp først at få tilladelsen til at bygge igennem og få indsamlet den nødvendige økonomi. Det kræver en masse ildsjæle,” siger Jørgen Chr. Jensen og fremhæver bestyrelsen, bestyrelsesformand Carl Jesper Hermansen, skolen personale, Søfartsstyrelsen, Vækstforum, nordjyske politikere, Skagens Uddannelse og Udviklingscenter ,fiskemelsfabrikker, bugserrederi i Svendborg, og mange flere – listen er lang. EU Regionsfond, som har til formål at bidrage til styrkelse den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse i hele Danmark, har også bidraget med midler, som skolen ikke kunne være foruden.

Den 2500 kvadratmeter store bygning forventes færdig i november 2011, hvor en stor indvielse vil finde sted. Efter juleferien vil Raunstrup Danmark A/S som hovedentreprise tage de følgende spadestik, og begynde opførelsen af det iøjnefaldende bygningsprojekt.