Islandske trawlere melder om mange makrel

Islandske trawlere melder om mange makrel

Den Islandske frysetrawler Therney fisker efter makrel vest for Látra feltet og forventes at lægge til i Reykjavík i slutningen af ugen.
Skipper Kristinn Gestsson fortæller at Therneys fiskeri efter makrel, startede den 12. juli i år, med en tur til Grønlandsk EEZ zone hvor der var et fremragende godt fiskeri, noget som skipper også oplevede omkring det vestlige Island. ” Vi kan fryse mellem 50-55 tons hvert døgn, så vi har i øjeblikket fuld produktion og resten af tiden lader vi os drive.”

“Vi tog direkte til den Grønlandske zone, hvor fiskepladserne var omkring 240 sømil vest for Gardsskagi Island. Det er et stort område og på vores første tur, hvor vi slæbte i ni dage over et 150 sømil stort område fra syd-vest til nord-øst, var fangsterne gode, og vi frøs omkring 500 tons makrel om bord under hele turen, «fortæller skipper videre men tilføjede samtidig, at turen efterfølgende havde været en skuffelse.

“Vi tog vores første slæb onsdag aften i sidste uge, og ved middagstid torsdag var der en besked fra Direktoratet for Fiskeri der annoncerede, at alle islandske fartøjer måtte stoppe fiskeriet efter makrel i grønlandsk farvand ved middagstid om fredagen. Så vi havde ikke meget tid at løbe på, men det lykkedes alligevel at hente 130 tons op. ”

”Derfra var der et lille afbræk i fiskeriet, da vi skulle ind og hente en observatør, der skulle med ombord, inden vi kunne starte fiskeriet op igen. Denne gang i islandsk område ved Kolluáll Gully, hvor vi nu efterfølgende er rykket lidt længere mod nord,” slutter skipper Kristinn Gestsson.

Der er rapporteret et betydeligt antal fartøjer i samme område som Therney, trods hovedparten af flåden mest fisker makrellen øst for Island.