Der er indført EU-sanktioner mod Færøerne

Der er indført EU-sanktioner mod Færøerne

Færøerne må ikke længere lande eller sælge sild og makrel til EU.
Danmarks Fiskeriforening mener det er en ulykkelig situation med sanktionerne mod Færøerne, men en nødvendig beslutning.

EU har onsdag vedtaget at indføre de varslede sanktioner mod Færøerne på baggrund af, at landet egenhændigt har hævet deres kvoter på atlantoskandisk sild til det tredobbelte.

Niels Wichmann, der er administrerende direktør i Danmarks Fiskeriforening, siger i en kommentar til Fiskeri Tidende ”Det er en ulykkelig situation, at der ikke har kunnet findes en forhandlingsløsning med Færøerne. Vi er derfor skuffede over, at den danske regering ikke har været i stand til at få en løsning forhandlet på plads. Vi har oplevet, at det har stået på i flere år med mange forhandligner som ikke har ført nogen vegne. Det betyder jo, at der ikke kan fiskes bæredygtigt, når der er nogen, der tager selv.”

Sanktionerne vil medføre, at Færøerne ikke vil kunne lande eller sælge sild og makrel til EU.

”Vi er dog tilfredse med, at der nu er nogen, der tager initiativer mod Færøernes enegang,” siger Niels Wichmann, der vurderer, at sanktionerne er et nødvendigt skridt for at komme videre.

Sanktionerne vil først træde i kraft efter en teknisk gennemskrivning af forslaget. Derudover har Kommissionen opgivet truslen om at forbyde eksport af fiskefartøjer, fiskeredskaber og forsyninger fra EU til Færøerne, som er nødvendige for at fiske sild.