Islandske trawlere lander 600 tons fisk

Islandske trawlere lander 600 tons fisk

Brim hf er et af islands største fiskeindustrier overhovedet, en virksomhed med en både lang og omfattende historie samt stor erfaring og ekspertise indenfor fiskeriet.

I sidste uge var alle Brim’s trawlere på søen og de har alle landet med fuld last. Hvilket svarer til ca. 600 tons fisk ialt, så fiskeindustriens forarbejdningsfabrik Nordgardur, kommer ikke til at mangle råvare lige foreløbigt.

Ifølge Brim’s flådechef Birkir Hrannar Hjálmarsson var trawleren »Viðey« den første, der landede sidste søndag med 603 kasser fisk, indeholdende ca. 200 tons ialt, fortæller Skipper på båden Jóhannes Ellert Eiríksson. Morgenen efter var det trawleren »Helga María« der landede 655 kasser, med en lignende mængde fisk, fortæller skipper Heimir Guðbjörnsson og hans besætning. Den tredje landing var fra trawleren »Akurey« ligeledes med ca. 200 tons i 603 kasser. »Fiskeri har været rigtig godt de sidste par uger, og vi har samtidig haft acceptabelt vejr og anstændige fangster i godt en måned nu,« forklarer skipper Eiríkur Jónsson »Akurey«.

Han forklarede videre, at trawlerne overvejende har holdt sig til de sydlige fiskepladser, og fiskeriet har været både fornuftigt og rimeligt godt til, at alle var i stand til at fiske i fire dage i stedet for de fem, der er mere normalt for fisketurene.

»Der er alle arter i landingerne. For eksempel havde vi 50 tons torsk på denne tur og 70 tons i den foregående. Fiskeriet efter rødfisk er stabilt, og der har også været nogle rimeligt pæne fangster af sej. Specielt på fiskebanken Eldey Bank var der pæne store sej, men også torskefiskeriet har været til den pæne side på fiskebanken Jökull Deeps, understreger Eiríkur Jónsson.

Skriv et svar