Hollandske fiskere bøjer sig og efterkommer danske krav
Efter et fire-partsmøde mellem de hollandske fiskeriorganisationer og Danmarks Fiskeriforening samt de nordjyske fiskere i lufthavnen Schiphol i Amsterdam, i mandags ser det nu ud til at parterne er nået til enighed.

Hollandske fiskere bøjer sig og efterkommer danske krav

Det må vel nærmest kaldes for en lille sejr for fiskeriet, efter et gennembrud i forhandlingerne om de hollandske bomtrawlere, der nu her efter måneders massivt pres fra dansk side, går ind på at efterleve tre af de danske fiskeres krav.

Det sker efter et fire-partsmøde mellem den hollandske fiskeriorganisation VisNed og Danmarks Fiskeriforening i lufthavnen Schiphol i Amsterdam, i mandags endeligt kunne finde en form for enighed.

På mødet blev det aftalt, at de hollandske fiskere nu skal efterkomme tre konkrete punkter, som DFPO  samt fiskerne længe har krævet.

  • Ny Hollandsk Lov: De hollandske bomtrawlere skal fremover registrere hver fangst, der hives ombord. Dermed hindres de i at omregistrere fangsten, sådan som de nordjyske fiskere ellers har dem mistænkt for. Når fangsten registreres, kan den danske fiskerikontrol nemmere se, om fiskerne nu også følger reglerne.
  • Ny Hollandsk Lov: Derudover skal de hollandske bomtrawlere også registrere hvert farvandsskifte. Det giver de danske kontrol-myndigheder mulighed for at se, hvor mange kilo fisk der er hevet ombord i hvert enkelt farvand og dermed forhindrer snyd med mængden.
  • Som det tredje og sidste punkt, accepterer hollænderne nu det længe ønskede kontrolpunkt til søs.

De to punker, der nu bliver en del af hollandsk lov, vil muligvis blive vedtaget allerede til januar. Mht. det sidste punkt – Kontrolpunktet til søs – er det Danmark der står for dette.

Du kan læse mere om de hollandske bomtrawlere her på FiskerForum.dk: