Hirtshals Havn får nyt firma og tankanlæg til lakseensilage

Hirtshals Havn får nyt firma og tankanlæg til lakseensilage

Lørdag den 4. december 2010 kl. 7.00 ankom syv store tanke på en pram til Hirtshals Havn. De syv tanke tilhører den nystartede virksomhed, Hirtshals Tanklager, som har etableret sig på havnen.
Tankene skal anvendes til produkter til primært biogasanlæg. Produkterne, som omfatter blandt andet lakseensilage, kommer til Hirtshals med skibe fra blandt andet Norge, Færøerne, og Island.

Hirtshals Tanklager er et nystartet selskab ejet af Hirtshals-firmaet HF-transport A/S og Nordjydsk Minkfoder. Virksomhederne forventer at håndtere 15.000 tons om året, og med en last på cirka 500 – 1000 tons per skib, så betyder dette flere skibsanløb for Hirtshals Havn. Udover grundproduktet lakseensilage, så håber virksomheden også på at kunne trække nye produkter til, såsom  glycerol og fiskeolie.

De to ejere af virksomheden, HF-Transport & fiskehandel A/S og Nordjydsk Minkfoder, har delt forretningsopgaverne imellem sig, så HF-Transport AS står for transporten af produkterne og Nordjydsk Minkfoder står for at afsætte produkterne. Tidligere lå tankanlægget i Esbjerg, men kortere afstand og bedre vilkår er årsagen til, at tankanlægget er flyttet til Hirtshals Havn.

Med hjælp fra to mobilkraner, blev tankene sat i land fra prammen og over på to blokvogne, som transporterede fire af tankene til HF Transports areal på Hirtshals Havn. Den største tank er 18 meter høj, den bredeste af tankene er 12 meter i diameter, og den tungeste tank vejer 55 tons, tilsammen kan de rumme ca. 3.500 m2. De sidste tre tanke blev transporteret til Nordjydsk Minkfoder, som ligger ved Aalbæk.