Giv fiskefartøjet et TrawlerBoost fra North Sea Yard og spar brændstof

Giv fiskefartøjet et TrawlerBoost fra North Sea Yard og spar brændstof

Nyetableret værft lancerer banebrydende koncept til energioptimering af trawlere
TrawlerBoost er et banebrydende, nyt koncept, som giver trawlerejere det samlede overblik over alle de væsentligste optimeringsmuligheder i forhold til skibets drift og energiforbrug. Skær op til 30 procent af brændstofforbruget, og forlæng fartøjets levetid. Det er løftet fra det nyetablerede værft, North Sea Yard i Hanstholm, der står bag TrawlerBoost. Ejerkredsen i North Sea Yard er en række veletablerede servicevirksomheder med base i Hanstholm.

I fiskeriet er den største omkostning knyttet til brændstofforbruget. En gennemsnitlig trawler bunkrer 40.000 liter diesel, hver gang den skal på havet. Men erfaringer viser, at stort set alle trawlere kan spare minimum 10 procent af energiforbruget – mange endda helt op til 30 procent – ved at arbejde målrettet med energioptimering. Det er baggrunden for TrawlerBoost, der er et banebrydende, nyt tiltag til reduktion af energiforbruget på trawlere.

“Behovet er enormt. Vi taler om mange penge, som fiskerflåden i øjeblikket smider direkte ud i havet,” forklarer direktør Jesper Pedersen fra det nyetablerede Hanstholm-initiativ North Sea Yard, der står bag TrawlerBoost.

360 graders tilgang
Med TrawlerBoost får trawlerejerne det samlede overblik over alle de væsentligste optimeringsmuligheder i forhold til skibets drift og energiforbrug. I stedet for at justere lidt hist og her giver TrawlerBoost et samlet bud på, hvordan energiforbruget kan optimeres i en sammenhængende indsats. Det åbner mulighed for massive energioptimeringer og sparer samtidig tid, fordi indgrebene kan foretages i én ombæring, så trawleren ikke skal i dok ad flere omgange.

”Vi kigger på alt lige fra besætningens adfærd til ændringer af motorernes dyser. Både små og store indgreb har effekt: Trim eller udskift skruen, monter en bulbstævn, anvend en trawltype med mindre modstand eller giv besætningen et kursus i energirigtig adfærd. Det handler om energioptimering i alle former og på alle planer, og det er det tilbud, vi nu går i markedet med,” forklarer Jesper Pedersen

Fakta om TrawlerBoost
TrawlerBoost er et nyt koncept, som kortlægger energioptimeringspotentialerne for trawlere i et 360 graders perspektiv.
Det indledende TrawlerBoost servicetjek foretages i Hanstholm, hvor eventuelle retrofits ligeledes kan udføres.
Bag det banebrydende initiativ står det nyetablerede værft Nord Sea Yard.

Ejerkredsen bag det nye værft består af en række erfarne og veletablerede servicevirksomheder med base i Hanstholm blandt andre:

* Hanstholm Skibssmedie
* Hanstholm Ny Flydedok
* Hanstholm Smede- og maskinværksted
* Sparekassen Thy

Tilsammen råder North Sea Yard over et stort antal erfarne medarbejdere med en bred vifte af kompetencer. Derudover samarbejder værftet med en række underleverandører, som kan hyres ind afhængig af den konkrete opgave.

Frem til årsskiftet tilbydes det indledende TrawlerBoost servicetjek til en reduceret introduktionspris.

TrawlerBoost kan med fordel udføres, mens trawleren alligevel ligger i havn i forbindelse med en reparation eller anden service. North Sea Yard tilbyder reparationer og ombygninger i dok, på bedding og ved kaj.