Første tobis-tur for S 149 »Birthe«

Første tobis-tur for S 149 »Birthe«

Industritrawleren »Birthe« skyder allerede igen fart på 9 knob med kursen sat til tobis feltet, efter første landing mandag aften i Hvide Sande Havn.

På Første tur havde skipper Kim Knudsen vagten ombord, hvor han efter en kort konsultation med Henning Kjeldsen aftenen forinden, havde fået pejlet sig ind på de områder hvor tobisen, efter årstiden, vejr og vind, havde størst chance for først at ville vise sig. Et forarbejde der skulle vise sig at give et fantastisk resultat, med kun tre slæb på halvandet døgn og 230 tons tobis i lasten.

Flot resultat

»Det er«, som skipper Kim Knudsen siger til FiskerForum, »ikke så ringe, når man tager i betragtning, at vi stadigvæk kun skriver 1. og 2. april. Vejret er fortsat køligt og solen må gerne få lidt mere magt, hvilket normalt giver de bedste og mest optimale betingelser, for et fiskeri af denne størrelse.«

Skipperen kunne videre fortælle at flere både i området, i deres første slæb, havde haft mellem 200 og 300 tons, hvilket også er ret usædvanligt. Tobisen er ovenikøbet af en pæn størrelse for årstiden og med et skævt grin fra Kim, forklarer han det med, at det må jo være alle de tobis vi ikke måtte fange sidste år..

S 149 »Birthe« har allerede fået ny besætning, og med Søren Mose ved roret, er kursen allerede sat til 240 VestSydVest mod NordvestRuf, hvor trawleren atter gerne skulle slæbe sig til en tobis last og med lidt held på samme størrelse, som det »Veteranholdet«, som Kim Knudsens kalder sit mandskab, netop har præsteret på deres tobistur.

FiskerForum.dk