Grønlandsk rejetrawler i problemer på åbent hav

Grønlandsk rejetrawler i problemer på åbent hav

Knapt en måned efter rejetrawleren »Regina C« fik en større maskinreparation, skriver Sermitsiaq, at det gik helt galt på åbent hav.

I følge avisen, var det en bolt ved krumtappen der knækkede på det værst tænkelige tidspunkt, nemlig ud for Maniitsoq og rederiet Niisa Trawl måtte derfor tilkalde trawleren »Svend C«, så det maskinhavarede skib kunne slæbes til værftet i Nuuk.

Dyrt uheld, med endnu dyre liggetid

Direktør Carl Christensen fra Niisa Trawl er ærgerlig over uheldet, »Det er et uheld, der ikke må ske. Det koster jo kassen, ikke kun i reparation men også i liggetid, uden at kunne fiske,« fastslår direktøren overfor Sermitsiaq. Han oplyser videre, at selskabet godt nok er forsikret mod uheld af denne karakter, men brandærgerligt er det alligevel. Men det havde trods alt været et uheld med mindre konsekvenser, end hvis bolten havde smadret bundkarret, så havde situationen set noget anderledes alvorlig ud. Men underligt er det, at en bolt der har alle certifikater og er undersøgt på alle leder og kanter, pludselig knækker på den måde.

Alle sejl er sat så trawleren kan forventes sejlklar mandag

Allerede onsdag ankom der specialister og montører fra Island, og en helt ny bolt er også på vej, hvilket gerne skulle munde ud i at »Regina C« igen stævner ud fra Nuuk, mandag.