Fiskerne er kun få tusinde tons fra at have fisket tobis kvoten op

Fiskerne er kun få tusinde tons fra at have fisket tobis kvoten op

Det har fået formanden for Sydvestjysk Fiskeriforening Jesper Juul Larsen til at opfordre alle medlemmer til, at få de sidste tobis fisket op, så kvoten på de 220.000 tons bliver brugt helt ud.
”Vi er tæt på at have fisket kvoten op, men det er vigtigt, at vi får fisket det sidste af kvoten. Det sender et godt signal i forhold til beslutningstagerne, når vi næste år skal have en tobiskvote,” siger Jesper Juul Larsen til Fiskeri Tidende.

Det anslås at der på nuværende tidspunkt er et sted mellem 20.000 til 30.000 tons af tobiskvoten tilbage at fange. De fiskere som stadig har lidt tobis tilbage på deres kvote, og som måske allerede har indstillet fiskeriet, opfordres til at leje deres overskydende kvote ud.

Jesper Juul Larsen fortæller videre, ”der har været en del fartøjer, der af forskellige årsager har valgt ikke at gå ind i tobisfiskeriet i år, og de har heldigvis været gode til at leje deres tobis ud i stedet for. Og det må de gerne fortsætte med, så vi kan få de sidste tobis med ind til fabrikkerne.”

Selv om tobis sæsonen kom lidt senere i gang i år, har det alligevel rettet sig her i slutfasen, hvor der har været meldinger om flere gode fangster.