Fiskerimøde henlagt til Edinburgh i Skotland

Fiskerimøde henlagt til Edinburgh i Skotland

Den skotske hovedstad Edinburgh, danner fra mandag næste uge, rammen om både makrelforhandlingerne og de bilaterale fiskeriforhandlinger mellem Norge og EU.

Der lægges hårdt ud med nye forhandlinger om makrelaftalen, mandag den 4. marts mellem EU og Norge på den ene side og Færøerne og Island på den anden. Forhandlinger som omhandler de store pelagiske bestande af Makrel, norske sild og Blåhvilling og som tidligere altid er endt i, at parterne er gået hver til sit med uforrettet sag.

Alle parter håber efterhånden på en løsning og specielt Norge og Danmark ser frem til mødet, onsdag den 5. marts, om fiskeriaftalen 2014 mellem EU og Norge, som forventeligt finder sin afklaring inden fredag den 7. marts 2014, der er sidste dagen for de tosidet forhandlinger.

Især Norge og Danmark har hver for sig store økonomiske interesser i at forhandlingerne finder en løsning, da man siden årsskiftet har været udelukket fra fiskeri i henholdsvis dansk og norsk farvand. Hvilket blandt andet har afstedkommet fyringer i fiskeindustrien i Danmark og økonomisk nedtur for de fartøjer, der har lagt deres fiskeri til rette efter, de sædvanlige aftaler mellem Norge og Eu.

 

Skriv et svar