Fiskerikommissær Maria Damanaki`s oplæg til EU-Rådet.

Fiskerikommissær Maria Damanaki`s oplæg til EU-Rådet.

Landbrugets og fiskeriets møde om Kommissionens oplæg til fiskeriet 2013, fandt sted den 16. juli i Bruxelles, under ledelse af formandskabets cypriotiske Minister for Landbrug og Fiskeri Mr. Sofoclis Aletraris.
På mødet fremlagde kommissær Maria Damanaki overfor ministrene, Kommissionens oplæg til fiskerimulighederne for 2013.

Kommissær Damanaki udtalte: “Ser man på den aktuelle tilstand af bestande af fisk, er der meget gode nyheder. Vi har opnået en vis succes med at eliminere overfiskning, og bedre endnu, har vi fiskearter og -bestande, der flytter til MSY (Maximum Sustainable Yield).

”Vi havde 13 EU-MSY-lagre sidste år og nu har vi 19 MSY-lagre i EU “. Hun understregede, at “Vi har set beviser på at det at gå over til MSY så hurtigt som muligt, kan bringe hurtige fordele, nemlig 135 millioner € værdi af fangsterne. Så øget bæredygtighed betaler sig, men der er stadig behov for yderligere tiltag og samlede bestræbelser. Lad os fortsætte ad denne vej . I de forslag vi stiller i år, vil vi følge den videnskabelige rådgivning, for at nå MSY så hurtigt som muligt. “

Med hensyn til den foreliggende videnskabelige rådgivning fra organer som ICES, hilste kommissær Damanaki den nye tilgang velkommen. som forsøger at gøre op med den data afstand der findes, ved at bruge de oplysninger der er umiddelbart tilgængelige fra forskellige kilder.

“Vi oplever en stor forbedring i den videnskabelige rådgivning. Den nye metode er baseret på en sund og fornuftig tilgang, og jeg mener vi bør acceptere det som en samlet pakke og undgå at udvælge de dele af rådgivningen, der udelukkende er positive overfor nogle fiskebestande og positive overfor specifikke nationale interesser. fortalte Damanaki.

Kilde: EU Kommissionen
FiskerForum.com