Fiskeriet blev nævnt på Brexit-topmødet i Bruxelles

Fiskeriet blev nævnt på Brexit-topmødet i Bruxelles

Den danske Statsminister Lars Løkke Rasmussen har, på det netop overstået EU-topmøde i Bruxelles, brugt tiden på også at tale danske fiskeriinteresser . Fiskeinteresser der deles med franske fiskere, der som de danske, står til at miste en stor del af deres EU fiskeri i britisk farvand.

DR Nyhederne har talt med Lars Lykke Rasmussen, som efter møderne i Bruxelles fortæller, at topmødet fra dansk side også blev brugt på at begrunde og forklare de øvrige EU Lande, at nogle er mere eksponeret og mere udsatte end andre, overfor briternes ønske om at forlade EU. Specielt blev fiskeriet fremhævet, som for dansk side er den sektor der står overfor store vanskeligheder og udfordringer.

Løkke fortalte indvidere til DR Nyhederne, at der i Danmark er lavet en speciel »Task force gruppe« af forskellige medarbejdere fra ministerierne. En gruppe der løbende vil følge forhandlingerne, hvor danske interesser er på spil.

EU har vedtaget en egentlig Brexit-strategi

Det tog kun fire minutter for de 27 EU Lande at godkende Brexit-strategien samt planen for forhandlingsforløbet overfor Storbritannien.

En enighed der lover godt for det videre EU samarbejde, men også tyder på en klar forhandlingslinje i de kommende forhandlinger, uden vaklen i krogene.

Det næste kapitel i Brexit følgetonen, vendes nok til efteråret, hvor EU-landene har tre områder man ønsker klarhed over inden de egentlige forhandlinger går igang.

  • Rettigheder for EU borgere og briter der i dag bor og lever i enten EU eller Storbritannien (4,5 mio mennesker)
  • Storbritanniens afregning til EU-budgettet
  • Kontrol ved den landfaste grænse mellem EU og Storbritannien (grænsen mellem Irland og det britiske Nordirland.)

Forhandlingerne om handelsaftaler, herunder fiskeriet kommer forhåbentligt kort herefter.