Færøsk Værft skal levere nybygninger til Bakkafrost

Færøsk Værft skal levere nybygninger til Bakkafrost

Det færøske værft MEST Shipyard i Tórshavn, skal levere første nybygning til Bakkafrost i janaur 2017.

Den færøske virksomhed Bakkafrost underskrev i sidste uge en kontrakt med det færøske værft Mest Shipyard, om bygning af flere arbejdsfartøjer som katamaraner til virksomheden.

Fartøjerne er bygget til det færøske vejr

Katamaranerne bliver bygget specielt til det hårde og barske færøske vejr, hvor man til tider kan komme ud for meter høje bølger og en rigtig strid, hårdt vind. I kontrakten er der indført en option, således Bakkafrost har mulighed for at bestille byggeri af ydereligere to fartøjer, af samme slags til virksomheden.

To af katamaranerne er 15 meter lange og 8 meter i bredden. Den tredje er 14 meter lang og 6 meter bred.

MEST Shipyard er tilfredse med ordren

Direktør Mouritz Morh fra MEST Shipyard siger i en udtalelse, at værftet er overordentlig glad for kontrakten med Bakkafrost, og specielt over at det meste af arbejdet og en overvejende del af leverancerne, kommer fra lokale virksomheder på Færøerne.

Alt arbejdet om bord bliver udført lokalt, ligefra tegningsarbejdet til selve skroget der bygges op fra bunden i stål, til aluminimumsoverbygningen, samt til resten af skibet, som aptering, udrustningen m.m., til leveringen af det nautiske udstyr og alt elektronik incl. ledningstræk m.m.

De nye fartøjer får monteret 2 motorer på hele 450 hk og kan slæbe op til 10 tons. De er ligeledes monteret med en dækskran der rækker 14 meter. skroget er lavet af stål og overbygningen er udført i aluminium.

Den første katamaran bliver leveret til den færøske fiskeindustri Bakkafrost i januar 2017.

 

Skriv et svar