Færøerne: Pæne blåhvilling fangster, men også gode fangster af makrel
Den grønlandske rawler **Tasilaq** landede i sidste uge en last på 800 tons blåhvilling, til Havsbrún i Fuglefjord.

Færøerne: Pæne blåhvilling fangster, men også gode fangster af makrel

Den lille torske-fisk blåhvilling, der vandrer mellem vandlagene i løbet af døgnet, er nu fisket ud for Færøerne af flere grønlandske og færøske trawlere.

Den grønlandske rawler Tasilaq landede i sidste uge en last på 800 tons blåhvilling, til Havsbrún i Fuglefjord. Den lange og slanke samt meget blanke fisk der lever pelagisk i store stimer, er fanget ud for Færøerne. Fiskeriet betegnes som værende pænt og fornuftigt. og så snart de havde landet, tog de tilbage til fiskeriet efter blåhvilling. Det samme fiskeri havde den færøske trawler Christian í Grótinum, der landede 2.600 tons blåhvilling ligeledes til Havsbrún i Fuglefjord. Fangsten af den populære stimefisk var også her ud for Færøerne og der var da også almindelig tilfredshed med fangsten.

Den færøske trawler Høgaberg landede 1.100 tons makrel til Pelagos, som de har fisket i EU farvand. De har haft et godt fiskeri på turen, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet. Trawleren Hoyvík landede 100 tons makrel, ligeledes til Pelagos. De havde også fisket i EU farvand. Trawleren Norðingur landede 400 tons makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord. Makrel som de havde fisket ud for Færøerne. De har haft et rigtig godt fiskeri på turen. Borgarin landede 500 tons makrel, som de har fisket under Færøerne. De har haft godt et fiskeri. Også her er kurs og fart sat til makrelfiskeriet rundt Færøerne igen.

Den færøske trawler Gitte Henning 1 landede 1.000 tons makrel til Varðin Pelagic i Tvøroyri, som de havde fisket ud for Færøerne. Finnur Fríði landede 850 tons makrel, også fanget ud for Færøerne. Jupiter landede 500 tons makrel, ligeledes fanget ud for Færøerne. Trawlerne her var alle tilfredse med fiskeriet og de fortsætter fiskeriet efter makrel rundt Færøerne.