Færøerne: Makrelbådene på Færøerne lander gode fangster af makrel
Den danske trawler **Isafold** landede således 950 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord, som de havde fisket i EU farvand.

Færøerne: Makrelbådene på Færøerne lander gode fangster af makrel

De fleste færøske pelagiske fartøjer fisker makrel i Eu farvandet ud for Færøerne i øjeblikket og med gode fornuftige fangster til følge.

Den danske trawler Isafold landede således 950 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord, som de havde fisket i EU farvand. De har haft et godt fiskeri og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet. Den færøske trawler Høgaberg landede 1.400 tons makrel til Pelagos, som de også havde fisket i EU farvand ud for Færøerne. De tog også tilbage til fiskeriet straks efter losningen. Det samme gjorde trawleren Christian í Grótinum, der landede 1.200 tons makrel. En fangst som de også havde landet efter et fiskeri i EU farvand.

Trawleren Katrin Jóhanna landede 440 tons makrel i Vestmanna, hvoraf en del af lasten skulle videre til Snartfrost. De har også fisket i EU farvand, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter makrel. Trawleren Fram landede 350 tons makrel, som de fik losset ved Vestmanna Seafood og TG Fish. De har ligeledes haft et godt fiskeri i EU farvand, og så snart de havde landet, blev kurs og fart også sat til fiskeriet efter makrel.

Den store trawler Finnur Fríði landede i ugen en last på 1200 tons makrel til Tvøroyri, som de har fisket i EU farvand. De har haft et rigtig godt og fornuftigt fiskeri på denne tur, og de tog også straks tilbage til fiskeriet efter losningen. Den tidligere danske trawler Gitte Henning 1, landede i sidste uge en last på 1.100 tons makrel, som de havde hentet i EU farvand. Også her var der tilfredshed med fangsten og efter losningen ved Varðin Pelagic, tog de direkte tilbage til fiskeriet ud for Færøerne. Trawleren Jupiter landede 1.400 tons makrel til Varðin Pelagic, som de havde fisket i EU farvand. Resultatet af fiskeriet var efter besætningens mening tilfredsstillende og de er atter tilbage i fiskeriet ud for Færøerne. Den danske pelagiske trawler Ruth landede i sidste uge en last på 1900 tons makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord, som de havde hentet i EU farvand som de andre pelagiske både og efter et godt fiskeri er de atter at finde på makrelfelterne rundt Færøerne.