Russisk trawler brænder i det Okhotske Hav
Den 77,4 meter lange »Enigma Astralis« tidligere »Adalsteinn Jónsson II« brænder i det Okhotske Hav

Russisk trawler brænder i det Okhotske Hav

Vest ude for Halvøen Kamtjatka i det østlige Asien, er det tidligere »Aðalsteinn Jónssin II«, der sejlede under islandsk flag, men som nu er hjemmehørende i Rusland under navnet »Enigma Astralis«, er brudt i brand ude i det Okhotske Hav og en stor del af den samlede besætning på 47 er blevet reddet væk i sikkerhed fra det brændende skib og nogle få besætningsmedlemmer er blevet ombord og forsøger at bekæmpe ilden og flammerne, i at brede sig yderligere.

Det var under fiskeri i det Okhotske hav, at »Enigma Astralis« pludselig måtte udsende nødsignaler, efter man havde opdaget brand i kahytafdelingen. Nogle tililende fiskefartøjer har reddet en stor del af besætningen, mens den resterende del bekæmper ilden sammen med lokale redningsskibe og redningsmænd.

»Enigma Astralis« har en længde på 77.4 meter og 14.5 meter i bredden er oprindeligt bygget på Mylebust Mek. Verksted i Norge tilbage i 2001 bestilt af rederiet M. Ytterstad. Det blev siden solgt til Eskja i Island i 2006 og blev dengang døbt »Aðalsteinn Jónssin II« og grønlandske »Prime Fisheries« købte det i 2017, hvorfra det senere blev solgt til et russisk rederi – nuværende »Enigma Astralis«

FishFacts har videresendt denne video fra en russisk skipper, der har filmet fra selve branden ombord. Du kan se videon herunder.