Færøerne: Fisken med det kraftige underbid tages i stimer

Færøerne: Fisken med det kraftige underbid tages i stimer

Den kompakte og kraftigt bygget torskefisk sejen, er en mere end velkommen fangst af de mange færøske trawlere, der for tiden fanger dem både Nordøst og Sydøst for Færøerne.

I Runavík havde Partrawlerne **Heykur** og **Falkur** også en god fangst på 300.000 pund - foto: Sverri Egholm
Foto: Sverri Egholm

I Klaksvik landede partrawlerne Polarhav og Stjørnan 220.000 pund, hvoraf det meste var sej, som de havde fisket Øst ude for Færøerne. De landede fangsten til Kósina i Klaksvík. Efter landingen to begge trawlere på værftet i Tórshavn. Partrawlerne Skoraberg og Fuglberg havde også i sidste uge et fornuftigt fiskeri af sej. Her blev det til 260.000 pund, overvejende sej, som ligeledes blev losset til Kósina i Klaksvík. Efter landingen tog de atter ud Øst for Færøerne efter flere sej. I Runavík havde Partrawlerne Heykur og Falkur også en god fangst på 300.000 pund, hvor det ligeledes overvejende var sej. Rókur landede 27.000 pund, også næsten udelukkende sej og partrawlerne Stelkur og Bakur landede 310.000 pund, hvoraf størstedelen af fangsten også var sej. Som de andre trawlere, har man også her haft et godt fiskeri og straks efter landingen er de sammen med de andre også taget tilbage til fiskeriet efter sej.

I Hvalba havde partrawlerne Hamranes og Breiðanes en fangst på 300.000 pund, overvejende sej. Både besætning og skipper var alle tilfredse med resultatet og efter landingen er de atter at finde på sej-fiskeriet Øst ude for Færøerne. Det samme er partrawlerne Japis og Ametyst, der i sidste uge i Tórshavn landede 260.000 pund overvejende sej. Også her har man haft et fornuftigt og godt fiskeri og straks efter landingen er man atter taget ud på fiskeriet efter sej Øst for Færøerne.

Skriv et svar