Thorsmindes redningsbåd MRB35 er erstattet af en hurtiggående gummibåd

Thorsmindes redningsbåd MRB35 er erstattet af en hurtiggående gummibåd

Det er stationsleder i Thorsminde Bjarne Mikkelsen der til Dagbladet Holstebro, fortæller at Havnens normale redningsbåd MRB35 midlertidigt er taget ud af drift og erstattet af en hurtigtgående gummibåd.

Til dagbladet forklarer stationslederen, at man i forbindelse med et servicetjek og et 2 års syn på redningsbåden, har fundet tæring i skroget på MRB35, hvorfor man har været nødsaget til indtil videre at finde en fornuftig afløser, så opgaverne fortsat kan løses betryggende.

50 år gammel redningsbåd
Kystredningstjenesten har efter en besigtigelse af MRB35 i Thorsminde, givet forbud mod at sejle med redningsbåden. Man følte ikke man kunne stole hundrede procent på skibets sikkerhed, da den i værste fald kunne tage vand ind i en aktion. Men hvad der videre skal ske med den gamle redningsbåd, om den skal skrottes eller repareres, der der endnu ikke taget stilling til fortæller stationslederen og forklarer videre, at den formentlig tages ud af drift, men procedurerne omkring en udtagning er så omfattende at der let kan gå op til flere måneder inden der foreligger en afklaring og endelig beslutning om MRB35’s fremtid.

Indtil videre må Redningsstationen i Thorsminde arbejde videre med en noget mindre redningsbåd, der om nogle uger kommer fra Esbjerg. Denne har som et stort plus lynhurtigt udrykning, men den egner sig ikke til hårdt vejr med vindhastigheder over 20 sekundmeter. I tilfælde af stiv kuling til storm og assistance er nødvendig, står redningsstationerne i Hvide Sande og Thyborøn til rådighed med mandskab og både.

Den vestjyske redningsstation har i snit ca. 2 redningsopgaver pr. måned, som i disse dage klares med en hurtiggående gummibåd, der i øjeblikket ligger i Thorsminde i forbindelse med renoveringen af slusen.

Skriv et svar