Greenpeace slipper – men fiskerne straffes
Foto: JP Langer - FiskeriTidende.dk

Greenpeace slipper – men fiskerne straffes

Nogenlunde sådan er opfattelsen af den Greenpeace-aktion, der i disse dage udspiller sig i Nordsøen, nærmere bestemt Doggerbanke. Her dumper Greenpeace tonstunge granitsten på havbunden, for at hindre lovlydige fiskere i at fiske med trawl.

En handling der har stor betydning for dansk fiskeri, der hvert år henter en pæn omsætning af både konsum- og industrifisk fra dette 60.000 kvadratkilometer store havområde øst for Storbritannien.

Tirsdag dumpede Greenpeace-folk atter kæmpestore granitblokke, denne gang i området 54:30N og 02:10E på Doggerbanke. En uintelligent og stupid handling, foretaget af skrupelløse organisationsfolk, siger en vred vestjysk fisker Jens Peter Langer Thyborøn til FiskerForum.dk og tilføjer, at det åbenbart er agurketid i Greenpeace organisationen, for større fejlskud skal man da vist lede længe efter. At dumpe granitsten i et område, der hverken har koralrev eller andet, der overhovedet kan retfærdiggøre deres beskidte handlinger. Doggerbanke er istedet en undersøisk ørken, bestående overvejende af sand og som sådant et oplagt område til fiskeri både med snurrevod, vod og trawl.

Så denne vanvittige og fuldstændigt tåbelige Greenpeace-aktion kan kun betyde en ting, siger fisker og skipper Jens Peter Langer, Greenpeace skal igen gøre opmærksom på sig selv og med denne ulovlige og kriminelle dumpning, endnu engang få folk til lommerne, med støttekroner til den griske miljøorganisations kampagne mod trawlfiskeriet.

Håber ikke myndighederne endnu engang sidder på hænderne og gør ingenting. Istedet bør der statueres et eksempel, hvor den autonome venstreradikale og anarkistiske Greenpeace-organisation, for alvor bliver stillet til regnskab for sine handlinger. Den vestjyske fisker mener, at de burde tvinges til at rydde op efter sig eller i det mindste betale for en fjernelse af de kæmpestore sten, som ellers i al fremtid vil hindre et sikkerhedsmæssigt forsvarligt og rentabelt fiskeri på fiskebanken.

Havde det været en dansk kutter eller trawler, der havde foretaget sig noget ulovligt, fortæller Jens Peter Langer, så var eBoxen allerede fyldt med girokort og bødeforlæg, hvis ikke man allerede var blevet bugseret i land og lagt til kaj, med inddragelse af fiskeritilladelsen og til overmål fået EU’s strafpoint, som i sidste ende kan føre til man mister retten til overhovedet at drive fiskeri. Derfor, bør man stoppe Greenpeace aktionen inden den udvikler sig videre. Miljø-organisationen har allerede proklameret, at man efter denne aktion, atter vil dumpe sten på Doggerbanke, de næste fjorten dage.

Stop vanviddet
Det kan kun gå for langsomt. Flere kampesten i dette vitalt vigtige fiskeriområde for dansk fiskeri, bør beskyttes bedre af hensyn til fiskernes sikkerhed, men også som en beskyttelse af de omsætningsmæssige konsekvenser som denne Greenpeace-dumpning får for fiskerne og fiskebranchen på land samt forarbejdnings-industrien indenfor konsum og fiskemelsfabrikkernes produktion af foder m.m. Masser af jobs og omsætning er på spil, så kære myndigheder kom ind i kampen for at sikre retfærdighed og lighed for loven, så Greenpeace denne gang kan få sin velfortjente straf.

Skriv et svar