Færøerne: Corona-smitte ombord på Russisk kæmpe trawler
Covid-19 text. A hands of doctor, nurse, scientist writes with a pen and confirms the negative result, hold a test tube with biological sample. Coronavirus. Blood is dont infected. New cases of cure.

Færøerne: Corona-smitte ombord på Russisk kæmpe trawler

Den store russiske trawler »Karelia« på 120 meter, som i sidste uge lossede fisk i Klaksvík, har fået bekræftet at 23, ud af en besætning på 80, har fået konstateret Covid-19 virus.

Det blev opdaget, da et af besætningsmedlemmer blev testet positiv for Corona ved indlæggelsen på sygehuset i Tórshavn, som derefter afstedkom at alle ombord blev testet. Testen viste at 23 af besætningen havde Corona, og to blev efterfølgende indlagt, men meldes dog udenfor livsfare.

Skibet sejlede derefter fra Klaksvík til Fuglefjord, hvor de skulle bunker olie før turen igen skulle have været med kurs og fart fiskeriet. En afgørelse, som de færøske myndigheder absolut ikke kunne anbefale og heller ikke da man luftede planen om at sejle hjem til Rusland med besætningen. Trods anbefalingerne fra de færøske myndigheder, har den russiske fabrikstrawler alligevel valgt at tage på fiskeri i internationalt farvand.

Et fragtskib, som »Karelia« lossede ombord på har også fået konstateret Corona-virus ombord. Her drejede det sig om 6 personer, ud af en besætning på 24. Også her har man fra de færøske myndigheders side anbefalet ikke at sejle videre til næste destination, men heller ikke her blev det efterkommet og skibet er nu på vej mod Afrika med lasten.

Skriv et svar