DFPO til Fiskeriministeren – Kamera er ikke vejen frem!
I et brev til fiskeriministeren opfordrer Danmarks Fiskeriforening til at få debatten, om kontrol af dansk fiskeri, på rette spor igen.

DFPO til Fiskeriministeren – Kamera er ikke vejen frem!

I et brev til fiskeriministeren opfordrer Danmarks Fiskeriforening til at få debatten, om kontrol af dansk fiskeri, på rette spor igen. Kamera skaffer ikke flere torsk. Derimod skaber det store frustrationer og unødig mistænkeliggørelse af fiskeriet, som i forvejen er presset af reduktioner i kvoterne. Og det bør ministeren tage alvorligt.

»Det er helt ude af proportionalitet at argumentere for, at dette sikrer en beskyttelse af torsk og giver mere stabile kvoter. Kameraovervågning er derimod en unødig mistænkelig-gørelse af dansk fiskeri, lyder det i brevet.

Du kan læse hele brevet til Fiskeriminister Mogens Jensen (S) her

I fiskeriet og resten af EU mødes det danske initiativ med hovedrysten, for hvorfor vil Danmarks indføre kameraovervågning hen over hovedet på et erhverv og gå enegang? Og hvad der er endnu værre: Hvor er grundlaget for beslutningen? Hvor er det bagvedliggende analysearbejde – teknisk, økonomisk og biologisk – for et så drastisk forslag, som vil have store komplikationer for dansk fiskeri? Og er kameraovervågning juridisk og etisk okay? Dansk fiskeri har i en årrække og under tidligere ministre efterlyst en dialog og et grundigt forarbejde – og dem bekendt er det endnu ikke sket.

»Det er ærgerligt, at de danske myndigheder på et tidspunkt, hvor vi står over for et Brexit, som vil påvirke hele dansk fiskeri og hvor vi har store udfordringer omkring fiskeriet i Østersøen, tilsyneladende har travlt med at eksperimentere med den danske fiskerisektor. Det får ministeriets udmeldinger om Brexit og Østersøen til at klinge hult.«