Det norske Larsnes Mek. Verksted leverer ny Ringnotsnurper / trawler

Det norske Larsnes Mek. Verksted leverer ny Ringnotsnurper / trawler

Den nye flotte ringnotsnurper / trawler Kings Bay døbes i dag fredag den 21. juni. Trawleren er en helt ny og meget avanceret ringnotsnurper, som det norske skibsværft Larsnes Mek. Overdrager til skipper og reder Bjørn Sævik.
Fartøjet er med et hybrid fremdriftssystem fra Rolls Royce, der er lukket notbinge og varmegenindvindingsanlæg, som nogle af de mere avancerede installationer. Der er lagt mange kræfter i at få et så effektivt og velfungerende fiskefartøj som overhovedet muligt, med sigte forbedrede komfort og pladsforhold til besætningsmedlemmerne, som kan tælle op til ti personer.

Det er da også en glad og velfornøjet reder Bjørn Sævik, der her i dag kan se sin moder Jorunn Sævik, døbe skibet Kings Bay. Rederiet har lange traditioner og havde sin start tilbage i 1901. Bjørn Sævik er da også fjerde generation på broen, sammen med sine to brødre Johnny og Petter samt en femte generation der er styrmand.

King Bay er for øvrigt søsterskib til Eros, som blev leveret i november måned sidste år fra samme værft. Kings Bay er 77 meter langt og 16,60 meter i bredden og prisen runder omkring de 250 mio. Nkroner.

Se de mange billeder på linket her nedenfor.