Den konservative leder Theresa May træder tilbage i dag fredag
Meddelelsen kom fredag den 24. maj og her 2 uger efter og efter næsten tre års benhård Brexit-kamp, gør hun så alvor af det og forlader posten som konservativ leder og sætter dermed samtidig gang i et kæmpe »slagsmål« om posten som ny premierminister i Storbritannien.

Den konservative leder Theresa May træder tilbage i dag fredag

Meddelelsen kom fredag den 24. maj og her 2 uger efter og næsten tre års benhård Brexit-kamp, gør hun så alvor af det og forlader posten som konservativ leder og sætter dermed samtidig gang i et kæmpe »slagsmål« om posten som ny premierminister i Storbritannien.

 

Theresa May meddelte dengang, at hun ville forlade posten som konservativ leder, med ordene, ›Jeg forlader snart posten, som det har været mit livs ære at besidde, som den anden kvindelige premierminister, men bestemt ikke den sidste. Det gør jeg ikke med sur mine, men med en enorm taknemmelighed for at have haft muligheden for at tjene det land jeg elsker,« var ordene fra en grådkvalt Theresa May, hvis stemme knækkede over her foran embedsbolingen Dawning Street nr. 10 Westminster i London.

 

Hun bliver der dog, indtil en ny leder og en ny britisk premierminister er fundet. Det ventes dog at kunne tage adskillige uger.

 

Den 62-årige Theresa May overtog i juli måned 2016 posten som premierminister og dermed magten i landet, kort efter briterne med et knebent flertal havde sagt ja til at forlade det Europæiske Fællesskab EU. Trods svær modvind og i indtil flere gange orkanagtig modvind, har hun efter i november måned 2018, hvor hun nåede til enighed med EU og en foreløbig aftale om et Brexit, kæmpet bravt for at få denne igennem Underhuset, House of Commons, dog uden held, og hun har måtte se sine forslag forkastet ikke mindre end tre gange. sidste gang blev den gang for meget, for kort efter meddelte hun, at hun fredag den 7. juni ville træde tilbage som leder af det konservative parti.

 

Med Theresa May’s afgang, forventes Brexit-forhandlingerne med EU, yderligere at blive besværliggjorte og absolut ikke nemmere at komme igennem med. Sandsynligheden taler derimod for et Brexit uden en aftale, hvilket syntes langt mere oplangt, da en kommende efterfølger på posten, (der er 11 konservative der søger posten efter May) meget vel kan blive én, der støtter et langt hårdere Brexit end May gjorde.

 

Det konservative parti har officielt meddelt, at man forventer at formandskampen vil være afsluttet mandag den 22. juli og at man efter denne dato kan sætte navn på afløseren efter Theresa May.