Danske Fiskeauktioner fortsætter omsætningsstigningen

Danske Fiskeauktioner fortsætter omsætningsstigningen

Det er Fiskeauktionerne i Hvide Sande, Thyborøn og Thorsminde, der ifølge direktør Michael Lodahl endnu engang har øget omsætning på sine auktioner, til i 2016 at omsætte samlet for 467 mio. kroner mod 420 mio. kroner i 2015.

En fornem stigning på 47 mio. kroner, der af direktør i Danske Fiskeauktioner Michael Lodahl forklares med større fangster af konsumfisk og en generelt højere pris på fisken.

Auktionsejeren peger overfor Dagbladet Ringkøbing-skjern på, at stigningen blandt andet skyldes rødspætten, som sidste år var lidt af en højdespringer også mængdemæssigt, da der blev fanget 1,2 mio. flere rødspætter end året før. Prismæssigt steg rødspætten i gennemsnit pr. kilo solgt på auktionen, fra 10,86 til 12,19, hvilket især i Hvide Sande har været med til at give det pæne resultat.

Dette kan ikke forklare det gode resultat alene, og Michael Lodahl forklarer også videre, at der generelt har været gode priser på de fleste arter i hele 2016.

Hvide Sande auktionen havde samlet set 156 mio. kroner i omsætning i 2016, mod 128 mio kroner året før. Ligeledes har Danske Fiskeauktioner i Thyborøn og Thorsminde, også har været pænt med.