Dansk Fiskeimportør taget i farlig ommærkning af fisk
Virksomheden i Skagen har fået bøder på ialt 200.000 kroner for at sælge et større parti norsk laks fra 2017, som værende danske laks fra i år

Dansk Fiskeimportør taget i farlig ommærkning af fisk

Med en hel række af certifikater og garantimærker som; MSC, Kosher, ASC, ECO og Clobal Gap samt IDS og SMETA, som Prime Ocean i Skagen har smykket sig med, giver alligevel en underlig smag i munden, når selvsamme Nordjyske fiskeproducent er taget i at forfalskede og om-datomærke forskellige partier af fisk.

 

Virksomheden i Skagen har fået bøder på ialt 200.000 kroner for at sælge et større parti norsk laks fra 2017, som værende danske laks fra i år og igen solgt torsk, som er mistænkt for at være fanget uden om kvotesystemet, men som alligevel har fået bæredygtighedsmærket MSC klistret på, selvom der var tale om ordinære og helt almindeligt torsk og ikke som påstået overfor kunderne, skånsomt og bæredygtigt fanget torsk. Snyd og bedrag samt humbug og svindel syntes at have været styrende hele vejen igennem.

 

Ekstra Bladet har sat fokus på sagen og har talt med Rejseholdets Fødevarekontrols-chef Michael Rosenmark, der både kalder sagen for særdeles grov, med store overtrædelser af lovgivningen. Han siger videre, at Prime Ocean også gamblede med forbrugernes helbred, med risiko for at blive inficeret med listeria bakterien. Blandt andet med laks der efter 48 timers optøning, alligevel blev mærket med en holdbarhed på 28 dage efterfølgende.

 

Selvom sagen er graverende, kan Fødevarestyrelsen ikke lukke virksomheden. Det sker kun i tilfælde af akut sundhedsfare, når der for eksempel er tale om skadedyr o.l. eller hvis virksomheden gennem længere tid ikke har overholdt reglerne, kan Fødevarekontrollen udstede markedsføringsforbud, og endeligt kan man sætte virksomheden i karantæne, hvis virksomheden viser sig at være umodtagelige over for råd, vejledning og sanktioner.

 

Læs hele den kedelige sag på Ekstra Blandet her »Carsten og Niels solgte gammel ommærket laks til Aldi«