Coved-19 rammer EU’s forhandler Michel Barnier

Coved-19 rammer EU’s forhandler Michel Barnier

EU’s chef i Brexit-forhandlingerne med Storbritannien, Michel Barnier, er fornyligt testet positiv for sygdommen covid-19, det skriver han på Twitter.

Han skriver videre, »Jeg vil gerne informere jer om, at jeg er blevet testet positiv for Covid-19. Jeg har det fint og er ved godt mod. Jeg følger alle de nødvendige instruktioner – og det samme gør mit team,« skriver Barnier.

Skilsmisse-forhandlingerne i London udsat
Det var meningen at forhandlingerne mellem Storbritannien og EU skulle have fundet sted Onsdag til fredag, om parternes fremtidige indbyrdes forhold efter skilsmissen.

Efter forhandlingerne nu foreløbigt er sat på pause og på standby, så fortsætter embedsmændene med aftaleudkasts og udveksling af ønsker omkring den kommende aftale. Med udgangspunkt i det aftaleudkast som Barnier nåede at sende den 13. marts til EU-parlamentet og EU-landene. Hvor længe og eventuelt hvornår forhandlingerne rigtigt kan komme igang igen, afhænger af hvorledes corona-pandemien udvikler sig.

Indtil videre fortsætter Storbritannien, der forlod EU den 31. januar, som »medlem« i en overgangsperiode til årets udgang. Hvilket betyder, at briterne fortsat følger EU’s regler og som derfor fortsat regnes som en del af det indre marked frem til 2021.

Tiden er kostbar og knap, hvis det fremtidige forhold til Storbritannien skal være forhandlet på plads inden årets udgang. Det har Michel Barnier som forhandler ad flere omgange stillet sig tvivlende overfor, at en så kompleks aftale, kan forhandles på plads på så relativt kort tid. Derimod syntes den britiske premierminister Boris Johnson at være optimistisk mht. at nå en aftale inden årets udgang. Han ønsker under ingen omstændigheder at forlænge overgangsperioden, selvom der allerede ligger en mulighed for dette, hvis det sker inden den 30. juni 2020.

Skriv et svar