Fiskebranchen rykker »sammen« når krisen krasser

Fiskebranchen rykker »sammen« når krisen krasser

Corona-krisen er helt uden fortilfælde i historien, og komme sikkert igennem, kræver derfor også helt usædvanlige tiltag, for at lykkedes.

Derfor opfordre fiskeriorganisationerne og fiskebranchen nu Regeringen til at igangsætte tiltag, som kampagner til at styrke salget af fisk og fiskeprodukter.

Kommer det igang, så lover medlemmerne hos Danmarks Fiskeriforening PO og Danmarks Pelagiske PO, til gengæld at bestræbe sig på en stabil råvareforsyning og Danish Seafood Associations medlemmer i fiske- og forarbejdningsindustrien vil samtidig sikrer, at fiskevarerne er klar til køledisken i detailhandlen til den ønskede tid, også under den accelererende og verdensomspændende Corona-krise, skriver branchen i et brev til Fiskeriminister Mogens Jensen.

Dramatisk fald i efterspørgslen efter fisk og skaldyr
Behovet for ekstraordinære tiltag er påkrævet, for efterspørgslen efter dansk fisk og fiskeprodukter er faldet foruroligende og meget dramatisk den seneste uge som følge af, det corona-ramte Europa har lukket ned. Næsten alle restauranter er lukket og forbrugerne er dermed afskåret fra at gå ud og spise, hvilket har givet et kæmpe hul i afsætningen.

I brevet, fra Danmarks Fiskeriforening PO, Danish Seafood Association, Danmarks Pelagiske PO og Marine Ingredients Danmark sendt til fiskeriminister Mogens Jensen foreslår de, at den danske regering sætter penge af til tiltag, der gerne skulle sætte skub i salget af fisk i Danmark.

De fire organisationer skriver i brevet, at det er forventeligt, at forbrugerne under en krise, som den vi gennemlever lige nu, ikke tænker på kostrådene som det aller første. Et af de officielle kostråd er ellers, »Spis mere fisk«, da fisk indeholder flere livsvigtige vitaminer og mineraler samt Omega-3 fiskeolier, som kroppen har brug for, og som er svære at få nok af gennem andre fødevarer.

Brevet slutter med, at Danmarks Fiskeriforening PO, Danish Seafood Association, Danmarks Pelagiske PO og Marine Ingredients Danmark støtter fuldt ud op om Regeringens indsats for at bringe Danmark gennem Corona-krisen.

Skriv et svar