Brug torskeskind til sårheling

Brug torskeskind til sårheling

Det islandske firma Kerecis Limited (Reykjavik) har modtaget de amerikanske sundhedsmyndigheders FDA (Food and Drug Administration) godkendelse til fiskeskinds-baserede sårheling.

MariGen Omega3 vævs- og regenererings teknologi er nu både anerkendt og godkendt til brug ved behandling af kroniske sår, som er opstået efter sygdomme, som diabetes eller andre sygdomme med kredsløbs forstyrrelser.

Kerecis fiskeskind, der har sårhelende egenskaber , ligner til forveksling menneskehud , bortset fra skindet indeholder omega3 flerumættede fedtsyrer , der fremmer helingen af sår og giver andre positive sundhedsmæssige fordele .

6 millioner amerikanere har hvert år problemer med sårheling.
Amputation og død er tit følgen af en alt for ringe eller manglende sårheling. Noget der ifølge Kerecis egne tal, hvert år rammer næsten 6 millioner mennesker i USA alene. Problemet med kroniske sår, i modsætning til almindelige sår, er at betændelsestilstanden i et sår, stopper den helende proces og giver risiko for smertende samt kroniske åbne sår. Men Kericis’s sårhelende fiskeskinds “plaster” med Omega 3, får såret til at genoptage helingen og genskabe vævet.

Kerecis fiskeskind har sårhelende egenskaber

Fiskeskindet fra Marigen omega3 stammer fra torsk, der er opdrættet i Nordatlanten ud for den nordvestlige kyst af Island. Sammenlignet med de nuværende svinehud transplantationer , er Kerecis fiskeskind et skridt længere fremme, og imødegår dermed en række kulturelle og religiøse risiko samt barrierer, der kan være i forbindelse med en transplantation med dele fra svin.