Brexit og handelsaftalen hænger i en tynd tråd

Brexit og handelsaftalen hænger i en tynd tråd

Man har længe kunnet fornemme, at den britiske premierminister Boris Johnson har ledt efter en enkel løsning på briternes exit fra det europæiske fællesskab. Den kom tirsdag – hvor man var nu er klar til at forlade EU på australske vilkår.

Flere medier skriver onsdag, at Boris Johnson overfor Tysklands Angela Merkel, har slået fast, at Storbritannien nu i tilfælde af, at de igangværende forhandlinger om vilkårene for briternes Exit og handelsaftale, ikke skulle falde på plads. Nu istedet er klar til at forlade fællesskabet på australske vilkår.

Det store land »Down Under«, har for nuværende ikke en omfattende handelsaftale med EU.

Man arbejder dog fortsat fra britisk side hårdt og målrettet på, at finde en handelsaftale og i tilfældet af at en aftale ikke kan nås til tiden, kigger man istedet i retning en australske løsning, som en mulighed. Handlen her følger automatisk World Trade Organizations-reglerne. (WTO)

Verdenshandelsorganisationen (WTO) er den eneste internationale internationale organisation, der beskæftiger sig med reglerne for handel mellem nationer. I hjertet ligger WTO-aftalerne, der er forhandlet og underskrevet af hovedparten af verdens handelslande og ratificeret i deres parlamenter. Målet er at sikre, at handel flyder så glat, forudsigeligt og frit som muligt.