Aalborg Havn vrimler med utilfredse og kampklare fiskere

Aalborg Havn vrimler med utilfredse og kampklare fiskere

Siden klokken 04.00 har fiskere fra det meste af Danmark sat kurs og fart mod Aalborg, hvor Danmarks Fiskeriforening som vært, har sat landets Fiskeriminister i stævne på Aalborg Kongres & Kultur Center, under parolen »Nu er Nok Nok« og »NEJ TAk til Kameraovervågning«.

Stop heksejagten
Dansk Fiskeri manifesterer sig i dag fredag, med et stort opbud af rasende fiskere, der føler sig trådt under fode og umyndigjorte. De er frustrede over dårlige kvoter på torsk og usikre på fremtiden, skabt i kølvandet på briternes Exit fra det Europæiske Fællesskab. »Skal man så ovenikøbet også behandles som en kriminel, så siger vi stop,« understregede fisker Thomas Christiansen op til mødet i Aalborg.

Flere fiskere har som Thomas Christiansen allerede eller overvejer kraftigt at tage skridtet fuldt ud, og sætte kvoter og fartøjer til salg. »For det er svært nok i forvejen af være fisker. Vi forsøger, så godt vi kan at holde hovedet oven vande, trods det faktum, at vi konstant bliver pålagt ændringer, der ikke bare har betydning for vores arbejdsdag, men i værste fald kan betyde, at vi mister evnen til at skabe stabile rammer for vores familie i hverdagen,« forklarer en træt og bitter Thomas Christiansen overfor FiskeriTidende her først på ugen.

Fiskerne protesterer i Aalborg i dag fredag den 31. januar 2020

Sammen med 40 andre fiskefartøjer ligger han nu ved kajen i Aalborg og i samlet trop begiver de sig nu op til kongrescentret ved Kildeparken i Aalborg, hvor de blandt andet vil løfte næverne i vrede og kræve er »Nu er Nok Nok«;

  • Nok af den konstante mistænkeliggørelse af fiskerierhvervet
  • Nok af politikere, der lover guld og grønne skove
  • Nok af konstante beskyldninger om snyd
  • Nok af embedsmænd og politikere, der uden at lytte til fiskeriet, træffer afgørelser, der påvirker fiskernes hverdag og deres lyst til at passe deres arbejde
  • Nu er Nok – simpelthen Nok !

Et rungende NEJ TAK til kameraovervågning. En fiskeriministers egenrådige beslutning om overvågning med kamera, var dét der fik bægeret til at flyde over og som fik samlet fiskerne i en sjældent set enighed om modstanden mod yderligere bureaukrati og overformynderi mod fiskeriet fra myndighedernes side.

FiskerForum.dk er tilstede og følger op på DFPO Medlemsmødet, der starter klokken 09.00 og med Fiskeriminister Mogens Jensen på talerstolen allerede klokken 09.10.