Et godt samarbejde mellem Skagerak Salmon i Hirtshals og skolerne i Hjørring Kommune betyder, at lakse-kød, der før blev anvendt til dyrefoder eller smidt ud, nu istedet kan anvendes til sunde og lækre retter til eleverne i spisefrikvarteret.
Det skriver Nordsoeposten.dk og fremhæver, at det fører til mindre madspild, samt en langt mere sund kost til eleverne. Salget af lakseretter – blandt andet den uhyre populære lakseburger Dødens Gab og skolens lakse-lasagne – er steget markant på skolerne på grund af samarbejdet.
Tilfredse elever
Samtidig undervises Eleverne i, hvordan man bedst udnytter fiskens kød og derved undgår madspild. Det sker i tæt samarbejde mellem skolerne og virksomheden Skagerak Salmon, der undervejs også har leveret frisk fiskefars til skolerne og dermed har gjort et restprodukt til en sund råvare – til stor glæde for eleverne, skriver den Nordjyske Netavis.
Nordvestskolen, som består af Højene Skole, Bjergby Skole og Lundergaardskolen, samt Hirtshals Skole overvejede under Corona-nedlukningerne, hvordan de kunne tilbyde mere klimavenlig og sund mad til eleverne.
Samtidig ville man på Skagerak Salmon i Hirtshals, også gerne undgå madspild ved at udnytte alt det kød, der sidder på de mange tons laks, der dagligt bliver fileteret på fabrikken i Hirtshals. De to ønsker er nu gået op i en højere enhed, fordi fabrikken på forsøgsbasis har leveret fisk til Nordvestskolen, som har cirka 1.400 elever.