Wärtsilä´s nye trawlerdesign forbedre brændstoføkonomien

Wärtsilä Ship Design har indført en nyt optimeret trawler design, der reducere brændstofforbruget og især øger effektiviteten i forhold til andre kendte udformninger.

Verdens mest effektive 4-takts dieselmotor

Fremdriftssystemet er baseret på Wärtsilä 31 motoren, der er anerkendt af Guinness World Records som verdens mest effektive 4-takts dieselmotor. Konstruktionen indeholder også Wärtsilä hybrid batteri-teknologi, hvilket giver en betydelig energieffektivisering i forhold til konventionelle systemer ved at køre motoren ved optimal belastning og absorberer mange af belastningsudsvingene ved hjælp af batterier.

Wärtsilä´s type VS 6215 ST trawler, har et helt unikt layout, agter. Desuden er kombinationen af R03;R03;et optimeret skrog og et fremdriftssystem der drives af Wärtsilä 31 motoren, sætter dette design en standard, der ikke er set noget sted før i dette markedssegment. Ud over den hybride batteriteknologi, indeholder det også Wärtsilä´s 2-trins gearkasse der yderligere reducerer brændstofforbruget og emissionerne.

»Trawleren kan være ude at fiske i op til 350 dage om året, og brændstofforbruget er derfor et yderst relevant emne her. Vores nye design har de allernyeste teknologier, og er udviklet til at give fiskeindustrien et lavere brændstofforbrug og større muligheder for en rentabel drift,« siger Riku-Pekka Hägg, Vice President, Ship Design, Wärtsilä Marine Solutions.

Udformningen af R03;R03;det 82 meter lange fartøj, fremhæver en uovertruffen unik stabilitet. Fabrikken om bord har en kapacitet 80T i døgnet. Wärtsilä har en fantastisk integratioskapacitet, gennem sin omfattende portefølje af produkter, systemer og løsninger, der giver den bedst mulige effektivitet, til at blive realiseret.

Wärtsilä´s type VS 6215 ST trawler design, vil være at finde på Wärtsils stand på Nor-Fishing 2016 fiskeriudstilling i Trondheim, Norge fra den 16. august til 19. august.

Link til mere information om wartsila.com. Wärtsilä Ship Design – Stern trawlere