Vónin´s Capto Trawl har succes i blåhvillingfiskeriet

Vónin´s Capto Trawl har succes i blåhvillingfiskeriet

Norges største pelagiske trawler Kvannøy fangede blåhvilling efter succesfuld første tur. Så tidligt søndag morgen den 6. marts, satte N-400-B Kvannøy fra Bodø, atter kursen mod Norge, efter et vellykket fiskeri vest for Irland i internationalt farvand og i EU zonen.

Det færøske trawlfirma Vónin, havde et par repræsentanter med om bord på Kvannøy, da nordmændene testede de nye redskaber, iøvrigt med et rigtig godt resultat og til både kaptajnens og besætningens store tilfredshed.

Capto trawl

Dette nye trawl håndteres meget let på dækket og også når det skal sættes, trækkes og arbejdes med, sker det problemfrit hver eneste gang.

Kvannøy har overhovedet ingen problemer med at få tilstrækkelig hastighed i slæbet. Efter den norske trawler har trukket mellem 1 og 2½ time, er det konstateret, at trawlets fiskerimæssige egenskaber bare er iorden og rigtig gode.

Norske Kvannøy har købt et 2016 meter langt Capto-trawl med 56 meter masker i siderne. Årsagen til den nemme håndtering på dækket er Capto materialet. Dette er en flettet nylon, der har været anvendt i trawl i mange år, som har et overtræk af polyethylen, som udover at gøre håndtering på dækket lettere også forlænger levetiden på trawlet, væsentligt. Vónin leverede også 2 »torsk-ender« sammen med trawlet, en 78 meter og en 68 meter. Begge torsk-ender med tungt flettet inder net, som er et »must«, når der fiskes blåhvilling på dybt vand.

Vónin har haft et godt salg af Capto-trawl

Udover leveringen af trawlet til R20;KvannøyR21;, har Vónin haft stor succes på det norske marked det seneste års tid. Ikke mindre end seks blåhvilling-trawl er blevet solgt til denne sæson, både til større og mindre fartøjer:

  • Trønderbas NTR11;500-V: 2304 m
  • Åkerøy NR11;200-DA: 2304 m
  • Kvannøy NR11;400-B: 2016 m
  • Gerda Marie HR11;32-AV: 2016 m
  • Vikingbank HR11;3-AV: 1728 m
  • Cetus RR11;94-K: 1728 m

I ovennævnte tilfælde er alle de leverede trawl fremstillet med Capto og materialet har da også vist sin værdi på andre markeder, som det Islandske og det Færøeske.