Video – Se redningsaktionen af tre fiskere

Video – Se redningsaktionen af tre fiskere

Det er de sidste dramatiske minutter ved SH 14 Kristinas forlis i Tyske Bugt onsdag formiddag den 18. februar.

De tre besætningsmedlemmer, Thomas Benthien, Danny Åkerstrøm og Ramonds Sikaris, på den tysk indregistreret garnbåd SH 14 Kristina af Husum, måtte i hast kravle i deres overlevelsesdragter og hoppe i søen, da deres fartøj sprang læk onsdag formiddag, hvorefter de blev reddet om bord på en Ralsuger fra Holland, der samme aften havde anløb i den hollandske havneby Harlingen.

Forhistorien er en udramatisk sejlads til den engelske Kanal, på en ellers rolig og veltilrettelagt tur i rimeligt vejr, men som med ét ændrede sig klokken 10.30, da den vestjyske garnbåds alarm gik og vand pludseligt trængte ind i lasten og samtidig fyldte maskinrummet faretruende.

Skipper og ejer Alex ÅkerStrøm havde om morgenen været i radiokontakt med skibet, for at aftale mødested i Holland, så skipper kunne komme med om bord. Men altså blot 2 timer senere, fik Alex et nødopkald fra skibet, at garnbåden var ved at synke. Så med sved på panden fulgte skipperen over telefonen, de tre besætningsmedlemmers trængsler, i de sidste minutter af SH 14 Kristinas forlis.

Da det hele var overstået og alle var blevet reddet og var kommet velbeholdne om bord på den tilillende hollandske stenbåd, roste skipper sit mandskab for at have reageret fornuftigt og forsvarligt, specielt Alex Åkerstrøms nevø, den kun 22 årige Danny, der netop havde afsluttet et tre ugers sikkerhedskursus på søfartsskolen i Thyborøn, fik stor ros for hans rolige optræden, under hele det dramatiske forløb.

Alle mødtes om aftenen i havnebyen Harlingen, hvortil stenbåden havde de tre forkomne fiskere med til og skipper Alex der sammen med en kollega, der i hast var kørt fra Hvide Sande om eftermiddagen, fik dagens begivenheder snakket godt igennem over et par øl, på den lokale beværtning Hofnar Harling.

Men en dramatisk begivenhed som et skibsforlis, kræver lidt mere end nogle timers samtale, så ifølge aftale med Fiskeriets Arbejdsmiljøråd Flemming Christensen, fik de tre fiskere stillet en psykolog til rådighed, så de også professionelt kunne få bearbejdet begivenheden.

Der forestår nu et større oprydningsarbejde for skipperen Alex Åkerstrøm, der trods tabet af sin garnbåd, er klar til at få foden på eget dæk igen.

FiskerForum.com