Verdens første babymads-produkt med MSC-certificerede stempel

Verdens første babymads-produkt med MSC-certificerede stempel

MSC-mærket er i dag stemplet på over 23.000 bæredygtige fiskeprodukter fordelt over mere end 100 lande verden over. Men aldrig tidligere, har det været set på et produkt for babymad.

Det er det franske firma Yooji, med speciale i miljøvenlig frossen babymad, som i dag lancerer sin start-up menu, bestående af frosne torske portioner, udelukkende tilberedt med torsk indkøbt fra godkendte og certificerede MSC leverandører, til de forældre, der tager vare på havets ressourcer, ved at spise MSC mærket fisk.

Den franske virksomhed, blev oprettet i 2012 i Aquitaine-regionen i Frankrig, og som er kendt for at sigte både højt og innovativt, når det drejer sig om fødevareproduktion. De første produkter var frossen grøntsagsmos i 20 gram portioner, som nu er udvidet med lanceringen af hele 100 procent protein produkter, herunder MSV-certificerede flager af torsk.

Frédéric Ventre, der er grundlægger af Yooji og far til fire, deler ud af sine oplevelser:. “Som en far, er det vigtigt for mig at kunne tilbyde miljøvenlige kvalitetsprodukter til gavn for mine børn og fremtidige generationer.

Lige fra vores puré, fik startskuddet, har vi udelukkende valgt økologiske grøntsager. Da vi sidenhen skulle vælge fiskeprodukter, endte vi naturligvis op med, også udelukkende at kigge på MSC-certificeret produkter, der på en objektiv uafhængige

Når vi nu har valgt at udvikle et fisk produkt, har vi naturligvis vendt os mod MSC-certificering, der både er en objektiv og uafhængig garant, for at den torsk vi tilbyder er blevet fisket i overensstemmelse med bæredygtige principper og metoder. ”

Salget af MSC mærkede produkter, er firedoblet i Frankrig

MSC-mærket på fiskeprodukterne lover forbrugeren, at fisk og skaldyr kommer fra fiskerier, der respekterer fiskebestande og de marine økosystemer. I dag er der et stigende og reelt marked for bæredygtige fiskeprodukter og forbrugernes efterspørgsel er konstant stigende.

Der er nu mere end 23.000 mærkede produkter på det globale marked og 117 unikke fiskearter i MSC-programmet. Vi kan nu finde etiketter med ferske, frosne og konserverede fiskeprodukter, samt kosttilskud og endda MSC mærket foder. Babymaden er derfor et meget vigtigt skridt i retningen af, at øge MSC tilgangen.