Nyt fra Færøerne uge 38

De skibe som har opfisket deres kvote af makrel, kan fra den 20 september i år, fiske makrel ved Færøerne. Det drejer sig, ifølge den færøske fiskeriminister Jacob Vestergaard, om 9.000 tons makrel, som egentlig skulle have været brugt i forhandlingerne med Island og andre lande, men disse forhandlinger er ikke gået som planlagt, hvorfor denne kvote nu lægges ud til de færøske fiskere.

Makrelfiskeriet fortsætter uformindsket ved Færøerne

Den grønlandske Fabrikstrawler Tasiilaq lander i Kollefjord, efter de er blevet afvist i Islands Havn, pga. den islandske og grønlandske tvist omkring makrel fisket i grønlandsk farvand. De har landet 700 tons frossen makrel over til et fryseskib i havnen. Der er yderligere fire grønlandske skibe som fisker makrel ved Øst Grønland i øjeblikket, og man forventer de også vil lande på Færøerne.

Christian í Grótinum skal være moderskibe, de har netop landet en fuld last makrel i Fuglefjord, ligesom Norðborg har ca.700 tons makrel om bord og fisker nu alene efter makrel på feltet. Fremadrettet skal Christian í Grótinum være moderskib, for de færøske trawlere, som skal fiske de 9.000 tons makrel ved Færøerne. Finnur Fríði lander 1400 tons makrel til Varðin Pelagic på Tvøroyri. Makrellen er fisket sammen med Fagraberg. Tróndur í Gøtu lander ligeledes på Tvøroyri, de har en last på 1.700 tons makrel, som det vil tage 2 dage at lande over til Tróndur í Gøtu. Grunnabarð lander til Faroe Pelagic i Kollefjord, en last på 600 tons, hvoraf 100 tons er sild og resten er makrel. Slættaberg lander til Faroe Pelagic i Kollefjord, en last på 900 tons makrel. De måtte dog vente med at lande til Tummas T var færdig losset. Næraberg lander også i Kollefjord. De lander en last på 1.400 tons frossen makrel, som er fisket ved Øst Grønland. Herefter tager de på makrelfiskeri ved Færøerne, da de nu er færdige med fiskeriet ved Øst Grønland.

Makrel til Pelagos i Fuglefjord

Tummas T lander 600 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord. De har været på feltet nord for Færøerne hvor hele 35 færøske skibe fisker makrel samt nogle få russiske og nogle islandske trawlere. Jupiter lander en last på 1500 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord, som nu har taget i mod fisk i en måned og har modtaget hele 11.000 tons i alt i indeværende sæson. Losningen vil angiveligt tage 3 dage. Vesturtúgva har været på makrelfiskeri og lander 180.000 pund til Barið i Tórshavn Partrawleren Grønanes lander sin del til Kósina i Klaksvík, efter et fiskeri i 10 dage.

Norsk trawler får nyt navn på Færøerne
Den islandske trawler Hoffell ll, der har hjemmehavn i Fáskrúsfirði, landede 400 tons makrel og sild i sin hjemby. Turen er Hoffell II sidste, og bliver således udskiftet med norske Smaragd, og den bærer nu navnet Hoffell. Da alle fiskerrettighederne til den nye Hoffell, endnu ikke var kommet på plads til makrel fiskeriet, måtte Hoffell ll tage yderligere en tur på makrel fiskeriet. Men nu skulle rettighederne være på plads og og gamle Hoffell 2 bliver nu lagt op og sat til salg.

Hellefisk

Garnskibet Oknin lander en last på 10 tons til Toftir, overvejende 8,5 tons hellefisk, som har en kilopris på 23 kr. Lasten er vurderet til 207,450,00 kr., som de har fisket i 5 dage nord for Færøerne. Trawleren Beinisvørð lander en last på 21,6 tons i Vági, hvoraf det meste er 13,2 tons hellefisk, som har en kilopris på 23 kr. De har fisket i 11 dage øst for Færøerne. Lasten er vurderet til 362,400,00 kr. Garnskibet Thor lander 15 tons i Tòrshavn, hvoraf det meste er 13,8 tons hellefisk, som har en kilopris på 23 kr. Lasten er vurderet til 326,700,00 kr. De har fisket i 6 dage og fiskeriet har været godt på denne tur.

Lange

Lineskibet Havbúgvin lander 31,9 tons til Bari¨i Tórshavn. Fangsten bestod mest af lange, som har en kilopris på 10 kr. Lasten er vurderet til 328,824,00 kr. De har fisket i 10 dage syd for Færøerne. Lineskibet Eivind er tilbage fra Island, hvor de har 140 tons frossen lange. De har nu fisket deres og Havbúgvins Islandskvote for i år. Der har været 13 mand med Eivind på denne tur.

Torsk

Den mindre kutter Keldan lander på Toftir. De lander en last på 1,9 tons, hvoraf det meste er torsk som har en kilopris på 12 kr. Lasten er vurderet til 22,470,00 kr. Den mindre kutter Hvítaberg lander også på Toftir. De har ligesom Keldan fisket i et døgn øst for Færøerne og de lander også 1,9 tons på Toftir, hvoraf det meste er torsk. Lasten er vurderet til 22,515,00 kr. Lineskibet Stepin lander en stor last på 79,4 tons på Toftir. på Toftir, det meste som er i lasten er torsk og brosme. De har fisket i 13 dage ved Island på denne tur og fiskeriet har været godt. Lasten er da også vurderet til 810,000,40 kr. Den mindre kutter Gordrúgvin lander en fangst på 4,5 tons på Eiði, hvoraf det meste er torsk, som har en kilopris på 11 kr. Lasten er vurderet til 52,000,00 kr. De har fisket i et døgn nord under Færøerne. Den mindre kutter Luttur lander på Eiði, en last på 4,3 tons, hvoraf det meste er torsk og kuller. Lasten er vurderet til 50,280,00 kr., som de har fisket i et døgn nord for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været godt.

Den mindre kutter Gusti lander i Leirvík, en last på 1,7 tons, hvoraf det meste, som er i lasten er torsk, med en kilopris på 12 kr. Lasten er vurderet til 21,075,00 kr. Den mindre kutter Bjørgvin lander i Klaksvík, en last på 2,3 tons, hvoraf det meste er torsk og kuller. Lasten er vurderet til 27,870,00 kr., som er resultatet efter et døgns fiskeri nord for Færøerne. Partrawlerne Jaspis og Ametyst lander i Tórshavn, en last på 270.000 pund, hvoraf det meste er torsk og sej. De har fisket i 10 dage øst for Færøerne på denne tur.

Kuller

Gunna lander 2,2 tons på Eiði, hvoraf det meste er kuller, som har en kilopris på 10 kr.
Lasten er vurderet til 27,530,00 kr. De har fisket i et døgn nord for Færøerne på denne tur.
Den mindre kutter Hvítaberg lander på Toftir, en last på 2,5 tons, hvoraf det meste er kuller som har en kilopris på 13 kr. Lasten er vurderet til 30,325,00 kr. Den mindre kutter Brandur lander i Hvannasundi, en last på 2,1 tons, hvoraf det meste er kuller, som har en kilopris på 13 kr. Lasten er vurderet til 26,280,00 kr. De har fisket i et døgn nord for Færøerne på denne tur og fiskeriet har ikke været det bedste på denne tur.

Blålange

Lineskibet Vesturhavið lander på Toftir, en last på 14,9 tons, hvoraf det meste er 5,5 tons blålange, som har en kilopris på 10 kr. Lasten er vurderet til 174,752,50 kr., som de har fisket i 12 dage ved Island.

Helleflynder

Den mindre kutter Líraberg lander i Tórshavn, efter et fiskeri i 4 dage og de lander efterfølgende en last på 7,3 tons, som er vurderet til hele 127,0883,00 kr. Grunden til at de har fået lasten vurderet til så meget er, at det meste, som er i lasten er helleflynder som har en kilopris på 60-70 kr. Fiskeriet har været godt på denne tur, som har været vest for Færøerne.

Sej, Havgalt og Guldlaks

Partrawlerne Heykur og Falkur lander i Runavík, en last på 360.000 pund, hvoraf det meste som er i lasten er sej. Heykur og Falkur har fisket i 10 dage på denne tur og fiskeriet har været godt. Partrawlerne Rókur og Lerkur lander 150 tons, ligeledes i Runavik, hvoraf det meste er sej. De har fisket i en uge øst for Færøerne. Father Mckee og Brendelen lander i Fuglefjord. De irske trawlere ankom til Fuglefjord med 2.000 tons havgalt som bliver landet til Havsbrún. De to skibe har i flere år landet flere gange havgalt i Fuglefjord. Efter losningen tog de tilbage på fiskeri. Vestmenningur og Skoraberg lander i Klaksvík, en last på 130 tons guldlaks til Kósina i Klaksvík. De tager nu på makrel fiskeri ved Færøerne sammen med de andre partrawlere.

Rejer

Rejetrawleren Arctic Viking ankom i dag til Kollefjord på vej til Hirtshals, hvor de skal lande 400 tons rejer. De ankom til Kollefjord for at skifte besætning og i aften skal de videre til Hirtshals. De har hele 440 tons rejer som er fisket på Grand Banks ved Newfoundland.

FiskerForum.com