Unge vælger i stigende antal beskæftigelse i de maritime erhverv

Unge vælger i stigende antal beskæftigelse i de maritime erhverv

Mandag d. 26 juni 2017 begyndte således en ny skibsmontør-lærling hos Vestværftet i Hvide Sande.

Lærling Jeppe Andersen er selv fra Hvide Sande, hvilket glæder Lærlinge-koordinator Keld Jacobsen, der således er blevet bekræftet i, at det er muligt at rekruttere lokalt, når der bliver informeret sagligt og bredt med respekt for andre uddannelsesmuligheder også.

Kristen Madsen fra Vestværftet er også glad for at det er lykkedes, at få en ny lærling fra Hvide Sande, og han ser også frem til samarbejdet med den vestjyske Lærling Jeppe Andersen.

Første skoledag for Jeppe bliver sidst i januar 2018, hvor valget af skole er faldet på Skjern Tekniske Skole, som fra 2018 udbyder skibsmontør-uddannelsens grundforløb 2.

Keld Jacobsen udtaler sig da også i tilfredse vendinger om muligheden, »som Lærlingekoordinator er det et fornuftigt tiltag Skjern Teknisk Skole nu har taget med grundforløb 2 skibsmontør uddannelsen. Det er forholdsvis tæt på arbejdspladserne for de maritime erhverv i Hvide Sande og heller ikke så langt væk fra hjemmet, som hvis valget var faldet på samme uddannelsesmulighed ved skolerne i enten Frederikshavn, Esbjerg, eller Svendborg. Afstanden har ofte været en kæmpe barriere for mange unge at komme over, men med Skjern, nu er kommet tættere på både hjem og arbejde.«

Det er ingen hemmelighed, at med uddannelsesmuligheden og praktikplads tæt på hjemmet og byen hvor man bor, håber Lærlingekoordinatoren at endnu flere unge vil gribe denne enestående mulighed og vælge en erhvervsuddannelse tæt på, så de kan starte i Skjern først, hvis det er det de ønsker. Muligheden foreligger nu.«