Tilfredshed med det nye trawludstyr fra Hampiðjan

Tilfredshed med det nye trawludstyr fra Hampiðjan

»Vi er på vej til Grønland nu«, fortæller skipper Jón Axelsson, fra det pelagisk fartøj »Álsey« VE-2, efter at have landet 450 tons store makreller af meget høj kvalitet i Thórshöfn, i det nordøstlige Island, i sidste uge.

Makrellen blev fanget på bare seks timer, i et fiskeri tæt på Westmann-Øerne ud for den sydvestlige kyst af Island.

Mest succesfulde trawlsæt til dato

»Det nye 1440 meter Gloria XW selvspredende trawl, som Hampiðjan leverede til os i foråret, har udmærket sig særdeles godt. Vi tog også et par 10 m2 »Bluestream Type 22VK« trawlskovle med fra Thyborøn Trawldoor, og jeg vil sige, at dette er det mest succesrige sæt fiskeredskaber, vi nogensinde har haft ombord,« udtaler en tilfreds skipper Axelsson.

»Udstyret fungerede, som om det var skræddersyet til skibet og kunne håndteres på alle måder, uden problemer. Vi styrer det meget let, og vi har kunnet gøre næsten alt med det, og makrelen i trawlet finder hurtigt tilbage uden forhindringer.«

»Der er en stabil åbning under hovedsonaren med en 50 meter lodret åbning og vi får et godt spil og en spredning på 130 meter. Trawldørspredningen er omkring 195R11;205 meter, hvilket nok ikke fås meget bedre. Vi har generelt 380 til 450 meter warp-ud, hvilket er en god længde for at holde trawlet korrekt samt åben tæt på overfladen.

At tage et 60° sving er ikke noget problem, da udstyret fortsat vil holder en stabil åbning, selv når en af R03;R03;skovlene falder ned til 40 meter, og den anden bliver stabilt ved 10 meter under overfladen uden at påvirke dens fangsteffektivitet noget videre.

Trawlen kvadrer væk, så snart det rammer vandet. Man kan tydeligt se, hvor godt de selvudbredende sektioner arbejder med at åbne maskerne og netpanelerne, især i godt vejr og med et fladt rolig hav. Jeg kan helt sikkert anbefale det fremragende Gloria XW trawl og Blue stream Type 22VK dørene fra Hampiðjan,« siger Jón Axelsson til slut.