Svenske Bristol kommer på danske hænder

Svenske Bristol kommer på danske hænder

Det er brdr. langer Thyborøn, der sammen med Jan Torp Nielsen, henover julen har købt den svenske trawler GG 229 Bristol af Göteborg, af reder Kenny Jansson, til overtagelse 4. januar 2016.

Jens Peter Langer (JP) fortæller til FiskerForum, at skroget oprindeligt er bygget i Rumænien i 2001 og siden færdigapteret på Karlsson Skibs- og Stålservice i Hirtshals.

På værft i Skagen

Karstensens Skibsværft havde for et par dage siden, skibet på bedding i Skagen, for at montere en ny sonar og efter at være stævnet ind i Thyborøn Havn, har den lokale skibselektro ved Per Mollerup og Glenn Schmidt fået til opgave at etablere sonarforbindelsen til styrhuset, på den knapt 50 meter lange nyindkøbte industritrawler.

Arbejdet om bord på nye L 420 Bristol, forventes færdig omkring midten af januar og herefter vil de tre Thyborøn redere vurdere hvilket fiskeri L 420 Bristol skal ud på. Det afhænger ifølge JP, lidt af resultatet af brislinge fiskeriet, som Tina Jeanette for tiden driver lige Nordvesten for Den Helder i Holland.

Sildetørn i Limfjorden

Mens fiskeriet efter industriarterne brisling og tobis m.m. fortsættes, er Jan Torp Nielsen samt Danny og Jens Peter Langer stadig med i trawlerne L 220 Jeanette Thyborøn og L 900 Lenette Glyngøre, der i forårsperioden tager deres sildetørn i Limforden.

Handlen har medført en række af skibshandler i Thyborøn

I forbindelse med handlen, er L 420 Bristol, som skibet forbliver at hedde indtil L 920 Tina Jeanette i midten af februar overdrages til rederiet Allesøe. Den knapt 49 meter lange industritrawler L 441 Allesøe fra Thyborøn er efterfølgende solgt til rederiet Hametner ved reder John-Anker Hametner Larsen fra Thyborøn. Så skibshandlerne her i starten af 2016, har allerede nået et anseeligt niveau i Thyborøn.