Dansk notbåd solgt til Færøerne

Dansk notbåd solgt til Færøerne

Det er det Færøske rederi P/F Næraberg, der har købt den 13 år gamle notbåd Ruth og ifølge det færøske rederi skal den nyindkøbte båd erstatte Slætteberg, som formentlig onsdag sejlede sin sidste last på 900 tons ind til Havsbrún i Fuglefjord på Færøerne.

Handlen blev ifølge reder Gullak Madsen underskrevet sidste mandag og han oplyser videre til FiskerForum, at HG 264 Ruth i øjeblikket er på makrelfiskeri nord for Skotland, hvorfra den gamle notbåd vil sejle til Færøsk havn, hvorefter den endelige overdragelse finder sted. Formentlig i starten af næste uge.

Gamle HG 264 Ruth blev i sin tid bygget på Fitjar Mekaniske Verksted AS i Norge, til Økland Fiskebåtrederi AS ved Bergen og overgik til rederiet Ruth i 2009.

Ny Ruth på vej til marts 2016

Rederiet Ruth A/S fra Hirtshals har bestilt en helt ny kombineret snurper / trawler på 87,80 m hos Karstensens skibsværft i Skagen, som forventes færdig til marts. Fartøjet bliver med det sidste nye avanceret elektronik og bliver således for nuværende det mest moderne pelagiske snurper / trawler der fisker under dansk flag.

Gamle Ruth har kursen sat mod Færøerne

Tirsdag eftermiddag stævnede gamle HG 264 derfor udfra Hirtshals med kurs Færøerne og dens nye hjemhavn Klaksvik, hvor skibet forventes at ankomme til i starten af næste uge. Rederiet P/F Næraberg oplyser at fartøjet skal fortsætte i deres fiskeri efter makrel, sild og blåhvilling samt andre pelagiske fiskearter, under færøsk flag.