Søren Gade (V) fik hvad han gik efter på EU’s fiskeriområde

Søren Gade (V) fik hvad han gik efter på EU’s fiskeriområde

Som næstformand i EU’s Fiskeriudvalg, har Søren Gade fået sin første prioritet opfyldt, hvilket stod klart efter Fiskeriudvalget onsdag den 10. juli i Bruxelles, havde konstitueret sig selv. Det glæder både Gade selv, men selvfølgelig også dansk fiskeri, der dermed har fået en mand centralt placeret i europæisk fiskeripolitik.

 

Måske mere overraskende for danske fiskere, bliver formanden for udvalget Chris Davies fra Storbritannien, som kommer fra samme gruppe i Parlamentet som Søren Gade – Renew Europe.

 

Som kommentar til næstformandsposten, siger Søren Gade (V), »Jeg har hele tiden haft fiskeriområdet som min første prioritet, når det kommer til valg af udvalgsposter. Det er derfor positivt, at kabalen er gået op, og jeg nu får en fremtrædende rolle at spille i Europa-Parlamentets arbejde med EU’s fælles fiskeripolitik. Jeg er også glad for, at jeg som dansker får en central plads i fiskeriudvalget, når man tænker på, hvor store interesser Danmark har på fiskeriområdet. Jeg håber at kunne gøre mit til, at erhvervspolitikken igen bliver et centralt omdrejningspunkt i fiskeriudvalgets arbejde. Det er vigtigt at tage hensyn til alle interessenter, når vi laver nye regler. Reglerne skal jo kunne fungere i praksis.«

 

Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, er er også tilfreds med valget af Søren Gade som næstformand i fiskeriudvalget og forklarer videre, at Fiskerierhvervet i hele EU står over for nogle store udfordringer i de kommende år. Nye tekniske regler, landingspligt og en kommende revision af kontrolforordningen gør det mere end vanskeligt for fiskerierhvervet at få enderne til at mødes. Fiskeriformanden mener derfor det er glædeligt, at venstrepolitikeren får en central plads i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg, og netop på et tidspunkt, hvor fiskerierhvervet er under stort pres fra ikke mindst de grønne organisationer, understreger Svend-Erik Andersen.

 

Danmarks Fiskeriforening PO ser frem til at samarbejde med Søren Gade i Bruxelles og står naturligvis til rådighed med eksakt viden samt ekspertise og erfaring på fisekriområdet. For det er som formand Svend-Erik Andersen slutter af med, »Det er jo trods alt fiskerne, der skal leve med de regler, som kommer fra Bruxelles.«